Građani blokirali prugu u Šušanju: Koliko god da košta rampa, jeftinija je od ljudskog života

Ratko Vukić je ocijenio da je protest "izliv nezadovoljstva koje odavno vlada" što u Ilinu ginu ljudi, "a ništa se ne radi da se to spriječi"
153 pregleda 0 komentar(a)
Pruga, Foto: Radomir Petrić
Pruga, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 02.03.2017. 19:18h

U znak protesta zbog jučerašnje tragedije, smrti trogodišnjeg A. A. na pružnom prelazu Ilinu u naselju Šušanj u Baru, stotinjak građana večeras u 18:30 blokirali su ovaj pružni prelaz i ne dozvoljavaju prolaz putničkim automobilima.

Učesnici protesta, među kojima su prvenstveno mještani Ilina, ali i stanovnici drugih djelova grada i članovi navijačke grupe "Barani", svoje ogorčenja zbog nove smrti na ovoj najcrnjoj barskoj tački iskazali su porukama na tri transaparenta - "Rampa!!! Tražimo li mnogo?", "Trebamo rampu”, i "Ko još treba da strada".

"Koliko god da košta rampa, jeftinija je od ljudskog života", poručili su učesnici protesta koji podsjećaju da rampe na ovom mjestu nema ni pored stalnih pogibija, i konstantnih zahtjeva mještana.

Danilo Rondović je kazao da ovim činom okupljeni iskazuju saučešće porodici nedužno stradalog dječaka, te da šalju apel da se postavljanjem rampe konačno prekine crna serija.

"Nismo došli da se svađamo, već da vidimo šta možemo da uradimo. Poslaćemo dopis Opštini i AD Željeznička infrastruktura, ovdje u prosjeku u dvije godine pogine jedna osoba, a tog crnog bilansa nema u Bjelišu i Zelenom pojasu gdje ima rampe. Rampa nije veliki trošak za opštinu kao što je Bar, da je ima, naša djeca bi bila sigurnija, i bilo bi manje smrti", kazao je Rondović.

Aldin Nurković je rekao da je u Ilinu na prelazu poginulo mnogo građana, "a niko ništa nije preduzeo".

"Ovim putem, mirnim protestom, želimo da završimo ovu crnu seriju, Blokiraćemo prugu ako niko ništa ne preduzme. Sve nas boli jučerašnji užas, jedan mali anđeo je noćas gore, drago mi je da je ovoliko ljudi došlo", naveo je Nurković.

Ratko Vukić je ocijenio da je protest "izliv nezadovoljstva koje odavno vlada" što u Ilinu ginu ljudi, "a ništa se ne radi da se to spriječi".

"Ovo je prevršilo svaku mjeru, nešto se mora preduzeti. Protest će trajati koliko treba, da se ovo konačno riješi i napravi rampa", dodao je Vukić.

Novinarima je pokazan i video zapis prolaska voza kroz Ilino u večernjim satima, bez aktivirane zvučno svjetlosne signalizacije na prelazu.

Bonus video: