DPS: Politički avanturizam hercegnovske opozicije

Podsjećamo da su se na sinoćnjem sastanku predstavnici opozicionih stranaka koje učestvuju u radu SO Herceg Novi dogovorili da predaju zahtjev za hitno sazivanje sjednice lokalnog parlamenta na kome bi se usvoji budžet za ovu godinu.
76 pregleda 5 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.03.2017. 13:40h

DPS Herceg Novi kao vodeća politička snaga i odgovorna partija zalaže se za što hitnije usvajanje budžeta kako bi bilo obezbijeđeno funkcionisanje svih komunalnih sistema, finansiranje infrastrukturnih radova koji su u toku, a kao najvažnije podrška građanima i organizacijama koje su korisnici budžeta, navodi se u današnjem saopštenju opštinskog odbora te stranke.

Podsjećamo da su se na sinoćnjem sastanku predstavnici opozicionih stranaka koje učestvuju u radu SO Herceg Novi dogovorili da predaju zahtjev za hitno sazivanje sjednice lokalnog parlamenta na kome bi se usvoji budžet za ovu godinu. Prije tri dana predstavnici opozicije su predali zahtjev za sazivanje vanredne sjednice i razrješenje predsjednika SO Andrije Radmana (DPS) , koji je istog dana zakazao tu sjednicu za 14 mart.

“Poslije sinoćnjeg sastanka onih koji sebe nazivaju opozicijom, zaključak se sam nameće: u pitanju je potpuna neodgovornost i politički avanturizam ovih partija i grupacija čiji je pravi cilj jagma za vlašću uoči izbora, a ne briga za Herceg Novi i njegove građane. Inicijativa o navodnom spriječavanju DPS da pobijedi na izborima zato što je preuzeo vođenje opštine kroz usvajanje nekakvog „tehničkog budžeta“ bio je autogol ovog društva, što su sinoć i sami priznali”, navodi se u saopštenju. .

“Mediji prenose da je na sastanku bilo riječi i o nekakvom memorandumu za tzv. tehničku vlast. Kako je priznao jedan od učesnika sastanka, javnost samo zbunjuje priča o memorandumu. Građani Herceg Novog bi sa pravom mogli da pitaju koliko inicijative o „tehničkoj vlasti“ ili „tehničkom budžetu“ doprinose funkcionisanju Opštine i da li su to glavne ideje s kojima ova grupa izlazi pred birače uoči predstojećih izbora”.

Iz DPS poručuju da se “ovo odvija u trenutku kada bi uveliko trebalo pripremati narednu turističku sezonu, koja je okosnica privrednog razvoja Herceg Novog. Oni koji su do juče govorili o „tehničkom budžetu“, a i dalje govore o „tehničkoj vlasti“ treba da preuzmu odgovornost za mogući neuspijeh sezone pred građanima Herceg Novog”.

Bonus video: