Postavljen kamen temeljac za vrtić na Starom aerodromu

„Riječ o projektu započetom 2014. godine u okviru kojeg je podignut kredit od Banke za razvoj Savjeta Evrope u iznosu od 10 miliona eura i do 2018. godine će u Crnoj Gori biti izgrađeno 7 novih vrtića, četiri u Podgorici, jedan u Pljevljima, Ulcinju i Rožajama, u kojima će do kraja 2018. godine biti smješteno 1.600 djece“, dodao je Šehović
139 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2017. 11:02h

Novi vrtić na Starom aerodromu treba da bude završen za godinu dana, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović.

Radovi na izgradnji vrtića, koji će se nalaziti iza Doma zdravlja u ovom naselju, zvanično su počeli. Tokom današnje svečanosti polaganja kamena temeljca Šehović je naveo da će novi vrtić rasteretiti i doprinijeti rješavanju prebukiranosti predškolskih ustanova na teritoriji Podgorice.

„Riječ je o objektu koji će se praviti po najsavremenijim standardima i računamo da ćemo na taj način uspjeti da rasteretimo objekte predškolskog obrazovanja i vaspitanja u Podgorici od velikog broja djece i da ćemo stvoriti uslove za povećanje obuhvata djece predškolskim obrazovanjem i vaspitanjem“, kazao je Šehović.

Novi vrtić, koji će biti u sastavu JPU „Đina Vrbica”, imaće površinu od 3.000 kvadrata. U objektu će se nalaziti osam radnih soba za jaslene grupe, 12 radnih soba za grupe u vrtiću, osam kancelarija, vešeraj, fiskulturna sala, centralna kuhinja u kojoj će se, prema najavama Šehovića, spremati tri obroka za oko 3.000 djece.

Izgradnja vrtića, predviđenog za 343 djece, koštaće 2 miliona i 700 hiljada eura.

„Riječ o projektu započetom 2014. godine u okviru kojeg je podignut kredit od Banke za razvoj Savjeta Evrope u iznosu od 10 miliona eura i do 2018. godine će u Crnoj Gori biti izgrađeno 7 novih vrtića, četiri u Podgorici, jedan u Pljevljima, Ulcinju i Rožajama, u kojima će do kraja 2018. godine biti smješteno 1.600 djece“, dodao je Šehović.

Takođe, Šehović je ocijenio da će izgradnja novog vrtića doprinijeti većem broju djece uzrasta od 3 do 6 godina, koji će pohađati predškolsku ustanovu.

Glavni grad je u izgradnju vrtića uložio zemljište površine 9.119 kvadrata, vrijednosti od oko milion i 800 hiljada eura.

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović najavio je da će do kraja naredne godine, u glavnom gradu biti izgrađena još dva vrtića, u Bloku VI i Tuzima.

„U Bloku VI je u toku tenderska procedura za izbor projektanta, a u Tuzima se reviduje izvođački projekat. Kada ta procedura bude gotova idemo sa tenderom za odabir najboljeg izvođača radova i nakon toga počinjemo sa radovima i na ta dva objekta kako bi oba završili do kraja iduće godine“, saopštio je Stijepović.

Galerija

Bonus video: