Iz Bara i na jezero i na okeane

U ukupnom turističkom prometu Opštine Bar, gosti iz Srbije su na prvom mjestu sa preko 434.000 noćenja u 2016
116 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2017. 12:02h

Na upravo okončanom 39. Međunarodnom sajmu turizma IFT u Beogradu, veliku pažnju posjetilaca pored ostalih atraktivnih segmenata barske turističke ponude, privukle su i mogućnosti krstarenja slatkim i slanim vodama. Na zajedničkom štandu NTOCG i LTO, veliki broj upita bio je za izlete po Skadarskom jezeru.

"Turističke agencije i individualci raspitivali su se i za cijene u privatnom i hotelskom smještaju, biciklističke staze i pješačke ture po okolnim planinama, kurseve ronjenja, manifestacije, turističke atrakcije i kulturno-istorijsko nasljeđe. Na našem štandu posjetioci su i degustirali crmničko vino i lozu, domaću pršutu, sir i masline", saopštili su “Vijestima” iz TO Bar.

Sa TO Bar su iz barske opštine nastupili i HTP „Trend Korali“, hoteli „Franca“, „Sidro“, „ Porto Sole“ , „Sea Fort“, „Sato“, „Južno more“, „Kalamper“, „Nautilus“ „Adria“, „Vila Babović“,“Montenegro“, „Galeb“, „Vila Fontana“, „Lovćen“,“El Mar“, „Akapulco“,kamp „Utjeha“, apartmani „Lara“, „Sky Fort“, „Kuća Lekovića“, „Tošić“, “Alona“, „Lotos“, „Jadranski biser“, te ronilački centar „Octo“ i agencija „Riva travel“.

Šestu godinu zaredom, barska turistička agencija „Allegra Krstarenja“ jedina iz Crne Gore nastupila je na ovom sajmu samostalno, predstavivši bogatu ponudu najvećih kruzing kompanija-„Costa Crociere“, „MSC Cruises“, „Royal Caribbean“, „Norwegian Cruise Line“, „Celebrity Cruises“, „Pullmantur“...

"Prezadovoljni smo interesovanjem, kako posjetilaca, tako i partnera i očekujemo u svakom slučaju porast broja turista koji će preko naše agencije uživati u krstarenjima svjetskim morima i okeanima. Osim uobičajenih ruta istočnim i zapadnim Mediteranom, tu su i atraktivne destinacije poput Mauricijusa, Sejšela, Madagaskara, Kube, Baltika i norveških fjordova, kao i krstarenje oko svijeta. Naš štand u hali 2A Beogradskog sajma obišli su i predstavnici Ambasade Crne Gore u Beogradu, te predsjednik SO Bar Radomir Novaković Cakan i potpredsjednik Opštine Bar Dušan Raičević", rekao je za”Vijesti” Mihailo Vukić, vlasnik i direktor “Alegre”.

Iz TO Bar su istakli da je većina barskih hotelijera obnovila ugovore i produžila dosadašnju uspješnu saradnju sa srpskim turoperatorima i turističkim agencijama, “a neki od njih su sklopili ugovore sa novim agencijama iz Srbije i drugih zemalja učesnica sajma”.

U ukupnom turističkom prometu Opštine Bar, gosti iz Srbije su na prvom mjestu sa preko 434.000 noćenja u 2016.

Galerija

Bonus video: