Izviđači dobili časopis

"Tabor” nije namijenjen samo izviđačima i planinkama, već i svim ostalim ljubiteljima prirode
0 komentar(a)
Tabor izviđači, Foto: Privatna arhiva
Tabor izviđači, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.02.2017. 11:50h

Crnogorski izviđači dobiće uskoro svoj specijalizovani časopis. Do desetog marta, prvo u elektronskoj onlajn formi, treba da izađe prvi broj revije “Tabor” čiji će urednik biti student novinarstva Luka Pejović, njegov zamjenik Nađa Stolica, a dizajneri Luka Jovanović, Eldin Kurpejović i Danijel Đukić. Ističući da je “Tabor” pokrenut na predlog načelstva Saveza izviđača Crne Gore (SiCG), načelnik SiCG Peko Vukadinović kazao je ”Vijestima” da je ovom odlukom ujedno obilježen međunarodni “Dan sjećanja” 22. februar, odnosno dan rođenja britanskog lorda Badena Pauela (1857-1941), osnivača svjetskog skautskog pokreta.

"Tabor” nije namijenjen samo izviđačima i planinkama, već i svim ostalim ljubiteljima prirode. List će dati uvid u najbolju kampersku opremu u Crnoj Gori, najljepša mjesta za kamp, jednodnevne izlete ili neku drugu aktivnost u prirodi", rekao je Vukadinović.

Zamišljen kao mjesečnik, “Tabor” za cilj ima promociju aktuelnih tema u skautizmu, otkrivanje skrivenih mjesta Crne Gore, podsjećanje na davnašnje izviđačke aktivnosti, a prije svega, informisanje javnosti o svim aktivnostima SiCG i njegovih jedinica. Rubriku “Vremeplov” radiće Pejović i Vukadinović, a Milica Radonjić i Borislav Jovović WOSM i ESR - o svjetskim i evropskim skautskim dešavanjima, od treninga do akademija i seminara.

Jovanović i Kurpejović su zaduženi za “Raport”, posvećen odredskim aktivnostima, a Luka Martinović, Anja Pejović, Nikola Lagator, Nađa Vulanović i Martin Spaić za rubriku “Na skriveno te vodim mjesto" o pješačkim turama, kampovima i nacionalnim parkovima. Rubrika "Reci šta ti fali" posvećena je savjetima i preporukama za izviđačku opremu, a radiće je Stolica, Andrija Rakojević, Aleksandra Stamenković i Anđela Zorić.

Domaće aktivnosti vodiće Nađa Latković, Rejhan Hodžić, Zijad Kurpejović, Milovan Radulović, Đoko Radulović i Dino Džudžević. Zavisno od reakcija članstva Saveza, “Tabor” bi mogao dobiti i svoje papirno izdanje.

Bonus video: