Čirgić: Od naredne godine umjesto zdravstvene knjižice nacionalna kartica

"Planira se i uvođenje evropske zdravstvene kartice, što je i jedan od uslova na putu ka Evropskoj uniji", saopštio je Čirgić
2 komentar(a)
Sead Čirgić, Foto: Facebook
Sead Čirgić, Foto: Facebook
Ažurirano: 26.02.2017. 14:13h

Papirna zdravstvena knjižica biće naredne godine zamijenjena nacionalnom karticom, koja će omogućiti bolju naplatu doprinosa i kvalitetniju kontrolu usluga, najavio je direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, Sead Čirgić.

"Planira se i uvođenje evropske zdravstvene kartice, što je i jedan od uslova na putu ka Evropskoj uniji", saopštio je Čirgić.

On je kazao da je veoma zadovoljan rezultatima umrežavanja privatne bolnice "Codra" u sistem javnog zdravstva.

"Nema primjedbi pacijenata, što je pokazatelj da sve funkcionise kako treba, rekao je Čirgić gostujući na Radiju Crne Gore.

Građani skoro dva mjeseca određene usluge definisane Ugovorom između "Codre" i Fonda, mogu dobiti u toj privatnoj ustanovi.

"Dosad se niko od osiguranika nije žalio ni na liječenje, ni na komunikaciju sa medicinskim radnicima", istakao je Čirgić.

U "Codri" je tokom januara urađena 91 operacija, od čega oko 60 urološke regije, a ostale se tiču oftalmologije, grudne i opste hirurgije, a obavljeno je oko 170 specijalističkih pregleda.

Bonus video: