Pljevlja: Kulturni centar nosiće ime oficira Vojske Jugoslavije koji je poginuo na Kosovu

U Upravni odbor organizacije, izabrani su: Dragan Paldrmić, Vejo Gazdić, Uroš Gazdić, Bojan Krvavac, Pavle Leovac, Goran Bajić, Nikola Rovčanin i Slobodan Radović
387 pregleda 22 komentar(a)
Kulturni centar "Predrag Peđa Leovac", Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Kulturni centar "Predrag Peđa Leovac", Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 25.02.2017. 13:35h

U Pljevljima je danas osnovan Kulturni centar "Predrag Peđa Leovac" koji nosi ime mladog oficira Vojske Jugoslavije koji je stradao 1999. godine tokom borbi u mjestu Košare na Kosovu.

Na sjednici Inicijativnog odbora usvojen je Statut organizacije, precizirani ciljevi i zadaci Kulturnog centra.

Za predsjednika Centra izabran je Nemanja Stijepović diplomirani pravnik, predsjednika Skupštine pjesnik Aleksandar Tošić, a za za počasnog predsjednika Mile Leovac, otac poginulog potporučnika Vojske Jugoslavije.

U Upravni odbor organizacije, izabrani su: Dragan Paldrmić, Vejo Gazdić, Uroš Gazdić, Bojan Krvavac, Pavle Leovac, Goran Bajić, Nikola Rovčanin i Slobodan Radović.

"Ime Predraga Peđe Leovca, oficira Vojske Jugoslavije, pohranjeno je u svijesti svakog Pljevljaka kao sinonim za junaštvo, humanost i slobodarstvo, zbog čega je, zahvaljujući pregalništvu velikog broja naših sugrađana, ulica u kojoj je živio Predrag Leovac imenovana upravo po njemu. Stoga, osnivanje ovog Kulturnog centra predstavlja institucionalizaciju svih prethodnih aktivnosti kada je u pitanju obilježavanje sjećanja na lik i život Predraga Leovca, ali i postavljanje temelja za organizovani oblik djelovanja u budućnosti", navodi se u saopštenju centra.

Posebno mjesto u aktivnostima Centra zauzimaće humanitarni rad, promocije knjiga, organizovanje pjesničkih večeri, raznih tribina, debata i dr.

Bonus video: