JAVNI POZIV CIN-CG: Trening i pisanje istraživačkih tekstova – šansa za zaradu

Javni poziv za trening i pisanje istraživačkih tekstova na temu od značaja za proces evropskih integracija
51 pregleda 1 komentar(a)
CIN-CG
CIN-CG
Ažurirano: 22.02.2017. 14:47h

Imate li ideju za novinarsku priču od javnog interesa, želite li da istražujete teme od značaja za Crnu Goru i proces evropskih integracija? Da li hoćete da uz trening i mentore iz zemlje i regiona, rukovodeći se najvišim standardima, razvijete temu koja vas zanima? Hoćete li da se vaša priča objavi u regionu, da se prevede na engleski jezik, dopre do čitalaca van našeg govornog područja?

Ako na ova pitanja odgovorite potvrdno, prijavite svoje ideje za istraživačke tekstove od javnog interesa vezane za proces evropskih integracija. Autori najboljih prijedloga će proći trening, koji će se održati u Podgorici tokom aprila 2017.

Aplikacija za prijavu

Nakon trenga, izvršiće se selekcija. Tri kandidata sa najboljim idejama, novinarskim vještinama i znanjima, uz mentorsku podršku uredničkog tima iz zemlje i regiona, realizovaće svoje istraživačke projekte.

Nakon završetka istraživanja, svi radovi će biti objavljeni na sajtovima CIN-CG-a i BIRN-a, kao i u posebnoj dvojezičnoj publikaciji i e-knjizi.

Pravo apliciranja imaju svi novinari iz Crne Gore sa istraživačkim sklonostima i iskustvom. Pored treninga, mentorske i uredničke podrške, odabrani kandidati dobiće i 1.000 eura za rad na pričama.

Prijave šaljite do 10. marta 2017. godine, na e-mail: konkurscincg@gmail.com. Formulare za prijavu možete preuzeti na sajtu www.cin-cg.me.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, pošaljite ih na e-mail: konkurscincg@gmail.com, kao i assistantcincg@gmail.com.

Bonus video: