Vlahoviće ponovo iseljavaju iz kuće?

Svetlana Vlahović kazala je da se porodica iselila iz kuće, jer nijesu više mogli da budu u stalnom strahu i pod stresom
11 komentar(a)
Vlahovići, iseljavanje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vlahovići, iseljavanje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.02.2017. 07:38h

Iseljenje porodice Vlahović iz kuće u Park šumi u Zagoriču, sedmo po redu, zakazano je za danas u 12 časova.

Vlahovići, dvoje djece, žena i bivši muž, žive u kući od 85 kvadrata koju su napravili 2000. godine na zemljištu od 480 kvadrata, a koje je vraćeno Vučinićima.

Odlukom Vrhovnog suda vraćeno je 125.000 kvadratnih metara u Park šumi Zagorič porodici Vučinić.

Svetlana Vlahović kazala je da se porodica iselila iz kuće, jer nijesu više mogli da budu u stalnom strahu i pod stresom.

“Plaćamo privatno stan, u kući je ostao muž, bićemo tu kada dođu izvršitelji”, kazala je Vlahović.

Posljednji pokušaj iseljenja te porodice, u novembru prošle godine, u napetoj atmosferi, odložen, je jer je starješina brojnih policajaca odbio da pruži asistenciju, zbog neprisustva ekipe Hitne medicinske pomoći.

Pojedinačnim presudama odlučeno je da se za zemlju Vučinićima mora isplatiti od 35 do 40 eura po kvadratu, kao i sudski troškovi.

Iseljenje porodice Vlahović nekoliko puta je spriječio veliki broj okupljenih građana.

Stotinjak mještana Park šume u Zagoriču protestovalo je prije dvadesetak dana zbog presude Vrhovnog suda, kojom je zemljište vraćeno i porodici Stamatović.

Nasljednicima Femije Stamatović rješenjem Ministarstva finansija vraćeno je 160.000 metara kvadratnih zemljišta u Park šumi u Zagoriču.

Mještani su zatražili prijem kod predsjednika Vlade i nadležnih institucija, ističući da postoji oko 400 porodica kojima svakodnevno stižu presude za iseljenje, što smatraju nezakonitim.

Iz advokatske kancelarije „Jovović, Mugoša, Vuković”, zastupnika porodice Vučinić, ranije je saopšteno da će tužitelji morati da plate tržišnu vrijednost zemljišta koje su okupirali.

Bonus video: