Herceg Novi: Spaljen Kolektorista Fekalista, od oca Stare Vlasti i majke Nove Vlasti

" U ovom gradu đe su temelji potkopani, ni razgovora ni dogovora nema. Krivi se grad čas na lijevo, čas na desno. Sve dok se ne oburda"
137 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2017. 22:02h

Spaljivanjem Karnevla Kolektoriste Fekaliste koji je označen kao glavni krivac za svu pošast koja je snašla Novljane, večeras je završen 48. Praznik Mimoze. Optužen je Kolektorista Fekalista, od oca Stare Vlasti i majke Nove Vlasti. Stalno nastanjen po ulicama Herceg Novog, raskopanim i glibavim, po šetalištu, niz rivijeru.

“Na nivou područja opštine Herceg Novi prepoznat je uzrok izvjesnih anomalija koje su uzrokovale određene krize, stagnaciju, destabiliziaciju, pa čak i destrukciju društvene i urbane strukture Herceg Novog. Poslije niza istražnih postupaka kao nosilac tih aktivnosti prepoznat je Kolektorista Fekalista koji je večeras izveden pred sudsko vijeće Praznika Mimoze koje djeluje kao samostalni i nezavisni organ i čija je presuda konačna i neopoziva", pojasnio je predsjedavajući sudskog vijeća, profesor doktor gospodin Nipobabu Nipostričevima.

“Kolektorista Fekalista, Krnevo novski je, pod izgovorom radova na kolektoru, potkopao temelje grada! To je suština krivice! Pogledajte ga! Na jednom tasu mu je brdo go*ana koje preteže. A na drugom? Šta? Nema! Na drugom je grad trebalo da bude! Jasna je njegova poruka. Jasno je čemu je on dao prednost i za koga je radio. U ovom gradu đe su temelji potkopani, ni razgovora ni dogovora nema. Krivi se grad čas na lijevo, čas na desno. Sve dok se ne oburda. Što se započne, ne dovrši se, što se dovrši, uništi se. Što se uništi ne obnovi se. Što se obnovi on svojom bušilicom razvrnja!”, naveo je u optužnici gospodin pašta šuta Bolonjeze.

“Moj klijent ima sve napismeno. Sve ugovore, projekte, anekse, sve što je prethodna vlast na izborima opuvana, sa njim potpisala. Pa jesu li bili slijepi, gluvi, ludi, ko ih je po ušima tukao da potpisuju i dogovaraju na štetu grada? Krnevo, i ako je kriv, nije sam u toj krivici.Neka se sudi još nekome”, pokušao je da opravda okrivljenog njegov branilac gospodin Komeplati Togabranim.

Gospodin Trulista Tradicionalista, kao glas naroda ustvrdio je da je za “sve kriva Evropska zajednica i NATO. Oni su nas naćerali da pravimo kolektor! Mi smo odje od kralja Tvrtka, bar moja familija, i nikad nam nikakav kolektor nije trebao. Preko šest vijekova živimo srećno i zdravo bez toga kolektora i što nam je falilo?” Gospođica Folerka Evropejka ocjenjuje da “glas modernog Herceg Novog kaže da je Krnevo predstavnik svega nazadnog i retrogradnog u ovom gradu i da nam namjerno glavu ispod govana drži, da nam ne da da udahnemo. Da sve bude kao što je bilo.”

Uz konstataciju da ćemo poslije izbora ćemo imati navalicu na funkciju Krnevala i da što možeš danas ne ostavljaj za sjutra, sudija je nakon što je “saslušao je vrlo klimavu optužnicu i još klimaviju odbranu” donio presudu.

“Gorenavedeni sud čuo je i glas naroda i ne može se čudom načuditi šta je sve čuo. Na osnovu izrečenog, shodno opštoj šizofrenoj situaciji, naslanjajući se na tradiciju a poštujući evrointegracije, na osnovu izgleda i ponašanja Kolektoriste Fekaliste, na osnovu uvida u stanje grada, sud vrlo proizvoljno osudjuje Kolektoristu Fekalistu na veselu vatricu kao nauk i opomenu svim budućim Krnevalima”.

Karneval je spaljen, a zabava je nastavljena uz koncert Željka Joksimovića.

Galerija

Bonus video: