Tivat da direktno sarađuje sa nekim gradom u Francuskoj

Gradonačelnica Matijević je francusku ambasadorku upoznala sa osnovnim informacijama o opštini Tivat i detaljima o brojnim uspješnim investicijama
2 komentar(a)
francuska ambasadorka, Tivat, Foto: Opština Tivat
francuska ambasadorka, Tivat, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 15.02.2017. 15:42h

Ambasadorka Republike Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik boravila je u prvoj zvaničnoj posjeti Tivtu, gdje ju je u svom kabinetu primila predsjednica Opštine dr Snežana Matijević. Sastanku su prisustvovali savjetnik za kulturna pitanja u Ambasadi Francuske i direktor Francuskog instituta u Crnoj Gori Žan Žak Forte, kao i potpredsjednici Opštine Tivat Ilija Janović i Dejan Maslovar - saopšteno je iz lokalne uprave.

Ambasadorka Tudik zahvalila se na gostoprimstvu gradonačelnici Matijević ističući da su odnosi između Crne Gore i Francuske zaista dobri, ali da ima prostora za njihovo dodatno unapređenje posebno u domenu privrede i uopšte ekonomske saradnja.

„Jedan od ciljeva koji sam sebi zadala tokom mog mandata jeste privući francuske investitore da dođu u Crnu Goru, iskoristiti trenutak „popularnosti“ koju Crna Gora trenutno uživa u Francuskoj", istakla je Tudik dodajući da joj je namjera i da aktivno radi na promociji francuskog jezika u Crnoj Gori.

Gradonačelnica Matijević je francusku ambasadorku upoznala sa osnovnim informacijama o opštini Tivat, detaljima o brojnim uspješnim investicijama koje se realizuju na teritoriji te opštine i izrazila spremnost na saradnju u oblastima promocije francuskog jezika, i ostvarivanja konkretne saradnje na polju IPA projekata.

Matijević je izrazila i zainteresovanost za direktnu saradnju Tivta sa nekom od francuskih lokalnih uprava. Savjetnik za kulturu u francuskoj ambasadi Žan Žak Forte prisutne je upoznao sa aktivnostima promocije francuskog jezika, ali i podsjetio na neke zajedničke projekte Ambasade i tivatskog Centra za kulturu.

Bonus video: