Davije: Crna Gora je prepoznala značaj uloge žene u društvu

Zenka je kazao da je, tokom ove godine, planiran nastavak podrške procesu orodnjavanja na svim nivoima, sa zaštitom i promocijom ljudskih prava i zaštitom od svih oblika diskriminacije, kao i jačanje svakog vida dalje saradnje
0 komentar(a)
Mariz Davije, Foto: OEBS
Mariz Davije, Foto: OEBS
Ažurirano: 14.02.2017. 13:30h

Crna Gora je prepoznala značaj uloge žene u društvu, ocijenila je novoimenovana šefica Misije OEBS u Crnoj Gori, Mariz Davije, u razgovoru sa ministrom za ljudska i manjinska prava Mehmedom Zenkom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Zenka je čestitao Davije na imenovanju i poželio joj uspješan mandat.

On je ocijenio da je saradnja Ministarstva i Misije OEBS u Crnoj Gori dugogodišnja i veoma kvalitetna, s iskrenom intencijom da se dalje unaprjeđuje.

"U oblasti zaštite i unaprjeđenja osnovnih ljudskih prava, posebno u oblasti zaštite ranjivih društvenih kategorija i jačanja politike rodne ravnopravnosti, u prethodnom periodu ostvarili smo udruženim snagama dosta, ali to je tek početak", kazao je Zenka.

Prema njegovim riječima, dosta posla predstoji u narednom periodu, pa je od posebnog značaja za Ministarstvo da u svom radu ima za partnera jednu renomiranu organizaciju, poput OEBS-a.

Zenka je kazao da je, tokom ove godine, planiran nastavak podrške procesu orodnjavanja na svim nivoima, sa zaštitom i promocijom ljudskih prava i zaštitom od svih oblika diskriminacije, kao i jačanje svakog vida dalje saradnje.

Davije je, kako se navodi, zahvalila Zenki na prijemu i izrazila očekivanje da će se zajedničke aktivnosti intenzivirati tokom njenog mandata u Crnoj Gori, i da će u oblasti unaprjeđenja kvaliteta života pripadnika vulnerabilnih grupa, biti posebno intenzivirana.

"Ona je pohvalila nacionalnu politiku u oblasti jačanja jednakih mogućnosti, istakavši da je Crna Gora prepoznala značaj uloge žene i stvara potrebne pretpostavke da omogući ženama da ostvare svoje mogućnosti na ravnomjeran način", kaže se u saopštenju.

Bonus video: