Herceg Novi: Nastupom uličnih performera počeli Dani Francuske

Program se organizuje u okviru novog programa Praznika mimoze „ Prijatelji u gostima“.
56 pregleda 0 komentar(a)
Dani Francuske, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Dani Francuske, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 13.02.2017. 15:51h

Trodnevni program „ Dani Francuske počeo je danas nastupom "Ljudi visina“ tročlane grupe uličnih performera, koja je uz zvuke gajdi i panove frule na štulama prošetala gradom. Ovakve vrste spektakla, koji doživljavaju procvat posljednjih 40 godina, su tradicija Francuske.

“Na Abrumu su Novljani i njihovi gosti imali prilku da vide ulične performere, međutim ovo je nešto sasvim drugo, ovo je praktično teatarski čin. Akteri imaju odnos sa publikom ,ali i međusobno i to je vrsta performansa koja je u Francuskoj česta, kazao je direktor JUK Herceg Fest Stevan.Koprivica.

Program se organizuje u okviru novog programa Praznika mimoze "Prijatelji u gostima“.

Žan Žak Forte, otpravnik poslova Ambasade Francuske u Crnoj Gori i direktor Francuskog instituta u Podgorici, naglasio je daim je čast da predstavie francusku kulturu i vrijednosti. Programom koji će vidjeti Noljani i njihovi gosti pokšali su, kazao je Forte, “da se konceptualno približe Prazniku mimoze, ali i da pokažu bogatu francusku kulturu”.

U utorak koncert će održati muzička grupa Baden Baden, koji su se uspješno predstavili na engleskom i francuskom tržištu. U srijedu veče u Gradskoj kafani biće upriličena frnaciusko gastro veče , a jela će spremati Radmila Rajković, šefica kuhinje u rezidenciji Ambasade Francuske.

Bonus video: