Put za Brezu više neće biti opasan

Kako su „Vijestima“ saopštili iz kabineta predsjednika Opštine Milosava Bata Bulatovića, tim inženjera na terenu utvrđuje uzrok nastanka klizišta
61 pregleda 3 komentar(a)
Drenovik, Foto: Dragana Šćepanović
Drenovik, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 07.12.2018. 14:34h

Opština Kolašin angažovala je relevantne institucije, kako bi se našlo najkvalitetnije rješenje za sanaciju klizišta na desnoj obali Svinjače, koje je saobraćajnicu prema naselju Bareza učinilo opasnom za prolaznike.

Kako su „Vijestima“ saopštili iz kabineta predsjednika Opštine Milosava Bata Bulatovića, tim inženjera na terenu utvrđuje uzrok nastanka klizišta. Obratili su se i Direkciji za javne radove s molbom za intervenciju i pomoć u hitnim slučajevima i dobili pozitivan odgovor.

„Konstatovano je da je rijeka Svinjača pokrenula kosinu u vrijeme velikih kiša, te da je za kvalitetno rješenje prvo potrebno uraditi projektnu dokumentaciju koja obuhvata dio koji se odnosi hidrotehniku odnosno kanalisanje rijeke, geotehniku i statiku. U skladu sa zakonskom regulativom biće izabrani projektanti koji će uraditi projektnu dokumentaciju, a nakon toga će biti izvedeni radovi na sanaciji klizišta.“

Podsjećaju da su, paralelno sa tim aktivnostima, vodili pregovore sa Ministarstvom odbrane kako bi im ustupili dio katastarske za izmještanje parcele, pa se sada do naselja Breza saobraća, kako tvrde, bez opasnosti po bezbjednost.

Iz Bulatovićevog kabineta podsjećaju da je klizište pokrenulo još u januaru ove godine. Tvrde i da „prethodna vast nije preduzela ništa po pitanju sanacije klizišta i građani su svakodnevno bili izloženi riziku. „Sanacija klizišta iziskuje značajna finansijska sredstava, a Opština u ovom momentu nema opredijeljenih sredstava za to, ali nijesmo sjedjeli skrštenih ruku“, tvrde u Opštini.

Bonus video: