Zimska turistička posjeta bolja od lanjske, ali i dalje ispod mogućnosti

Turistički radnici ističu da bi trebalo ulagati u nove sadržaje I ponudu koja bi bila u skladu sa sadašnjim traženjima I zahtjevima gostiju
71 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, praznik mimoze, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, praznik mimoze, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.02.2017. 14:49h

Na hercegnovskoj rivijeri tokom prvog vikenda Praznika mimoze boravilo je nekoliko hiljada gostiju. “Prema procjenama organizatora na otvaranju Praznika mimoze na koncertu Tonija Cetinjskog na glavnom gradskom trgu bilo oko 3.500 posjetilaca, a 15.000 posjetilaca je prisustvovalo Fešti od mimoze, ribe i vina u Kumboru, Đenoviću i Baošiću. Tokom vikenda odžani su brojni sportski programi, što je doprinijelo većoj posjećenosti, a to potvrđuje i podatak da je registrovano 41 odsto više gostiju u hotelima u odnosu na isti period prošle godine”, saopšteno je iz turističke organizacije grada.

U Institutu Igalo proteklog vikenda boravilo je 500 gostiju, - 200 su bili korisnici Fonda zdravstva, a ostali Praznika mimoze. U hotelu Palmon Bay bolju popunjenost od oko 35 odsto, očekuju narednog vikenda kada će u tom zdanju biti organizovan drugi maskenbal Praznika mimoze, hotel Light house popnjene skoro 90 odsto. Poslije dugogodišnje pauze, ove zime radi i hotel Plaža nekkada najelitniji od 11 hotela HTP Boka, koji nikada tokom godine nije zatvarao vrata. Praznik mimoze postoji već skoro pola vijeka,”, kazala je v.d. direktorka TO Herceg Novi Ana Stanišić i istakla da su zadovoljni jer je iskazano veliko interesovanje turista za dolazak u Herceg Novi tokom februara.

Ove zime posjeta je bolja nego prethodnih godina, ali još uvijek ni približna onoj koja je bilježena 70 tih i 80 tih godina prošlog vijeka.

U tada ekskluzivnim hotelima organizovani su brojni kongresi, seminari i razni susreti . Zbog blage klime, dobrog smještaja i saobraćajne povezanosti ovaj dio Boke bio je omiljena destinacija za pripreme brojnim sportskim ekipama. Na zimskim pripremamma znalo je da boravi I po 30 ekipa .Kongresni turizam je tada učestvovao sa 30 odsto u ukupnom broju hotelskih gostiju.

Turistički radnici ističu da bi trebalo ulagati u nove sadržaje I ponudu koja bi bila u skladu sa sadašnjim traženjima I zahtjevima gostiju.

“Sada se žanje ono što smo promovisali i reklamirali , lani”, kažu turistički poslenici, već okrenuti ljetnoj - glavnoj turističkoj sezoni.

“Pokušavamo da podignemo nivo i kvalitet Herceg Novog kao turističke destinacije. Akcenat smo ove godine stavili na tržišta koja su povezana preko aerodroma Dubrovnik, Tivat i Podgorica, kao i na tržišta kojima je interesantan aktivni turizam.”, kaže Stanišić i navodi da su nedavno imali sastanka Imali smo sa direktorom Aerodroma Čilipi (ČILIPI je ispravno tako stoji na saobraćajnoj tabli, ali i na svim zvanicnim materijalima dubrovačkog aerodroma) i da se nadaju uspješnoj saradnji.

“Potrudićemo se da na nastupajućim sajmovima podstaknemo predstavnike turističke privredu da sa nama predstave ponudu . Prvi naredni sajam na kome će učetvovati gradska TO je u Pragu, ali je za hercegnovsku turističku privredu najznačajniji je beogradski jer 40odsto turista dolazi iz Srbije. Potom slijede sajmovi u Berlinu i Budimpešti

Stanišić najavljuje izrada novog propagandnog materijala, a u izradi je i novi sajt TO .

Bonus video: