Šahman učestvovao na samitu o miru i sigurnosti u Seulu

"poručeno je da samo ujedinjenjem snaga možemo napraviti svijet boljim mjestom za život. Uzajamno poštovanje, solidarnost i ostvarivanje dijaloga predstavljaju dobru osnovu za jačanje svijesti o važnosti dugoročnog mira i stabilnosti"
51 pregleda 2 komentar(a)
Sead Šahman samit Seul, Foto: Bošnjačka stranka
Sead Šahman samit Seul, Foto: Bošnjačka stranka
Ažurirano: 06.02.2017. 09:43h

Portparol Bošnjačke stranke Sead Šahman učestvovao je na četvrtom svjetskom samitu o miru i sigurnosi koji je održan od 1. do 5. februara u Seulu, Južna Koreja.

Konferencija je okupila više od 400 učesnika iz 120 zemalja svijeta.

Kako je saopšteno iz Bošnjačke stranke, sadašnji i bivši parlamentarci, predstavnici političkih stranaka, vjerski velikodostojnici i istaknuti članovi civilnog sektora iskazali su potrebu za izgradnjom svijeta na bazi međusobnog razumijevanja i tolerancije što bi trebalo značiti prosperitet za sve narode.

"Tokom sesija koje su održane u organizaciji UPF (Universal Peace Federation) i partnerskih organizacija, poručeno je da samo ujedinjenjem snaga možemo napraviti svijet boljim mjestom za život. Uzajamno poštovanje, solidarnost i ostvarivanje dijaloga predstavljaju dobru osnovu za jačanje svijesti o važnosti dugoročnog mira i stabilnosti. Tokom samita u Seulu održana je i ceremonija dodjele svjetski poznate "Sun Hak" nagrade za mir. Ovogodišnje priznanje dobili su italijan dr Gino Strada i avganistanka Sakena Jakobi, koji su imali veliku ulogu u spašavanju izbjeglica širom svijeta", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je konferencija bila dobra prilika za afirmisanje Crne Gore i njenih vrijednosti.

Bonus video: