Mještani Zagrada najavili blokadu transporta ruda sa kopa

Mještani podsjećaju da su "Uniprom metali“ nakon prvog njihovog saopštenja koje su mediji prenijeli, a ticalo se ugroženosti saobraćajnice Zagrad – Oblatno, reagovali i vodom oprali cestu koja je bila sva od boksita
67 pregleda 2 komentar(a)
Zagrad, Foto: Privatna arhiva
Zagrad, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.02.2017. 09:28h

Ukoliko do 10. februara kompanija "Uniprom metali", koja gazduje nikšićkim Boksitima, ne otpočne razgovor sa mještanima nadomak rudokopa Zagrad oko rješavanja problema u tom selu najavili su blokadu transporta ruda sa kopa.

"Do sad smo dobili pisma podrške organizacija civilnog društa, a pozivamo i druge da svojim aktivizmom daju doprinos. Cijeneći do sada pozitivan aktivizam pomenute kompanije u lokalnoj zajednici, nije nam poznato zašto neće da uvaže naše predloge“, navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisao Ivan Đurović.

Podsjetio je da je "Uniprom metali“ nakon prvog njihovog saopštenja koje su mediji prenijeli, a ticalo se ugroženosti saobraćajnice Zagrad – Oblatno, reagovali i vodom oprali cestu koja je bila sva od boksita.

"Ipak smo zadovoljni što smo na indirektan način podstakli aktuelnu kompaniju da rješava probleme povodom navedenog događaja“, istakao je Đurović i dodao da se problemi moraju rješavati u kontinuitetu u direktnoj komunikaciji.

Bonus video: