Praznik mimoze: Fešta od mimoze, ribe i vina

Tokom ovog Praznika mimoze u gradu je više gostiju, ustvrdio je predsjednik hercegnovske SO Andrija Radman što je i cilj organizovanja te manifestacije koja se vratila svom izvornom konceptu pučke i zabavne svetkovine
121 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2017. 18:12h

Fešta od mimoze ,ribe i vina , najmasovnija manifestacija Praznika mimoze, danas je održana na hercegnovskoj rivijeri i uprkos tmurnom vremenu privukla oko 15 hiljada posjetilaca.

“Fešta sve ove godine nijednom nije prekinuta, ni nevrijeme joj nije smetalo”, kaže Mitar Krivokapić predsjednik MZ Baošići gdje je održana centralna svetkovina.

“Cilj nam je da turisti uz grančicu mimoze i posluženje ponesu lijepe utiske, ali i da gradimo turistički imidž našeg malog mjesta, poručio je Krivokapić i naveo da je oko sto mještana ovog ,nekada ribarskog naselja , bilo uključeno u pripremu tradicionalne fešte. Da Baošići imaju veliki turistički potencijal svjedoči i prošla turistička sezona kada je u tom mjestu sa oko 1.350 stanovnika , boravilo 15 hiljada turista koji su ostvarili 150 hiljada noćenja. Uz konstataciju da im nedostaje veći hotel, Krivokapić kaže da u saradnji sa gradskom Turističkom organizacijom ima prostora za unapređenje turističke ponude.

Tokom ovog Praznika mimoze u gradu je više gostiju, ustvrdio je predsjednik hercegnovske SO Andrija Radman što je i cilj organizovanja te manifestacije koja se vratila svom izvornom konceptu pučke i zabavne svetkovine.

“Pržena sardela sa Brača dijelila se na 10 punktova, posjetioci su mogli beplatno dobiti čašu vina „Plantaža“ iz Podgorice i Nikšićkog pivoa”, kazala je sekretarka Mjesne zajednice i članica rukovodstva Udruženja žena Baošić Milica Ćetković .Goste su zabavljali klovnovi , klapa Stari kapetan , Duje i grupa Castel Nuovo.

Bica jedna od žena koje su jutros od 5 sati pržile ribu, kaže da im nije bilo teško kada su vidjele zadovoljstvo gostiju.

Mnogi gosti su došli porodično iz gradova Crne Gore, iz BiH, Srbije, Rusije i Norveške. U Baošiće su stigli i predstavnici Klubaca u Loznici koji sa prekidima na hercegnovsku rivijeru dolaze skoro 40 godina, i Guča. Oni su pobratimi mjesne sa mjesnom zajednicom Zelnika .

Fešti su prisustvali i predstavnici diplomatskog kora iz Podgorice, među njima predstavnici ambsada UAE, Palestine, BiH i drugi.

48.Praznik mimoze nastavlja se večeras u Institutu dr Simi Miločević , gdje će biti organizovan prvi masknebal , na kome će specijalni gost biti hrvatska pjevačica Jelena Rozga.

Mažoretke otvorile Praznik mimoze

Hercegnovske mažoretke u petak veče zvanično su otvorile 48.Praznik mimoze, jer kako je objasnio Arlekin, glumac Goran Slavić “nisu mogli da nađu nijednog političara koji bi to uradio”.. Na velikoj bini na glavnom gradskom trgu nastupili su Gradska muzika Herceg Novi, Mjesna muzika Đenovići, mažoretke, trombonjeri, maškarei Rajske ptice- Kulturno sportskog centra Diano . Nakon toga uslijedio je vatromet.

Koncert regionalne zvijezde Tonija Cetinskog razgalio je novsku publiku, ali i goste koji su došli iz susjednih gradova.

Galerija

Bonus video: