Institut Igalo: Nema potvrde o dolasku Libijaca

U sklopu najavljenog prodora na druga tržišta je i posjeta direktorice medicinskog sektora Marine Delić, Ujedinjenim Arapskim Emiratima u sklopu delegacije crnogorskog Ministarstva zdravlja koja će u Abu Dabiju učestvovati na medicinskom sajmu Arap Health
63 pregleda 0 komentar(a)
Mediteranski centar, Foto: Slavica Kosić
Mediteranski centar, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 31.01.2017. 13:37h

Još nema potvrde da će na liječenje i rehabilitaciju, u Institut Dr Simo Milošević , stići pacijenti iz Libije. Izvršni direktor Instituta Zoran Bošnjak, je na nedavnoj konferenciji za novinare, kazao da je potpisan ugovor sa podgoričkom kompanijom MTS o dolasku pacijenata iz Libije od 1. februara do kraja godine, ali da njegova realizacija neće početi dok ne bude avansno uplaćen novac. U planu je bio dolazak Libijaca koji su stradali u ratnim sukobima, u grupama od osam do 40 pacijenata čija bi rehabilitacija trajala 45 i više dana. U taj projekat , vrijedan 920 hiljada dolara , trebalo je da bude uključena i Opšta Bolnica Kotor.

U sklopu najavljenog prodora na druga tržišta je i posjeta direktorice medicinskog sektora Marine Delić, Ujedinjenim Arapskim Emiratima u sklopu delegacije crnogorskog Ministarstva zdravlja koja će u Abu Dabiju učestvovati na medicinskom sajmu Arap Health. U Institutu se nadaju da doći do finalizacije dugogodišnjih pregovora o dolasku pacijenata iz Emirata .

Nakon tromjesečne pauze Mediteranski centar Instituta Igalo je primio prve goste -130 korisnika crnogorskog Fonda zdravstva, a već od narednog vikenda, kada počinju prvi programi, Praznika mimoze očekuje 550 gostiju. Dio učesnika i gostiju cvijetne manifestacije i sportskih događaja biće smješteni u Institutu, a i nekoliko programa, kao što su maskenbali za djecu i odrasle, riblja večera i plivački i vaterpolo turniri biće organizovani u Mediteranskom centru.

Bonus video: