Herceg Novi: Izložba "Ako si cvijet, budi mimoza"

“Izložba je naš pokušaj da se otrgne od zaborava ono kako je nekada izgledao Praznik mimoze”, kazakla je direktorka Turističke organizacije Ana Stanišić
240 pregleda 2 komentar(a)
Izložba, Foto: Slavica Kosić
Izložba, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 31.01.2017. 11:49h

"Ako si cvijet, budi mimoza u Novom“ naziv je izložbe koja je, kao jedna od najava 48 Praznika mimoze, otvorena u ponedjeljak veče u multimedijalnoj galeriji „Novi to sam ja “.

Izložene su fotografije na kojima su zabilježeni detalji Praznika mimoze- sa svih maskenbala od 1969 godine, sa gostovanja karavana Mimoze u drugim gradovima i zemljama , između ostalih i na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu, stari plakati, ručno pisani i crtani pozivi za pristupanje mažoretkama, uniforme, naslovne strane časopisa koje je krasila mimoza i mažoretke, drugi detalji.

“Izložba je naš pokušaj da se otrgne od zaborava ono kako je nekada izgledao Praznik mimoze”, kazakla je direktorka Turističke organizacije Ana Stanišić .

Dugogodišnji predsjednik Turističkog saveza Herceg Novi, Lazar Seferović je podsjetio da je Praznik mimoze bio prva manifestacija u Jugoslaviji organizovana u slavu cvijeća, da su hercegnovske mažoretke bile prve mažoretke u Jugoslaviji i da je to bio “najsnažniji prodor Herceg Novog u evropske kulturne tokove .

Posjetioce su na otvaranju pozdraviti dugogodišnji turistički radnici i entuzijasti Anton Krstović, Dragan Ristić i Aleksandar Saša Vidić.

Izložbu je organizovala TO Herceg Novi.

Bonus video: