Kovačevićima i krivična prijava

Kovačevići tvrde da upravo 500 kvadrata gdje se nalazi lokal, nije bilo u vlasništvu Mitrovića, već države. Iz Komunalne policije su u više navrata isticali da problem nije u vlasništvu zemlje, te da ih to ne interesuje, već što je lokal nema dozvolu
234 pregleda 3 komentar(a)
plažni bar Kamenovo, Foto: Vuk Lajović
plažni bar Kamenovo, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.01.2017. 20:01h

Rušenje plažnog bara "Zoff Fish’s Bar", vlasništvo braće Zorana i Dejana Kovačevića na jugoistočnom dijelu Kamenova, biće uskoro zakazano, nakon što je odbačen zahtjev pravnog zastupnika tih ugostitelja da se iz cijelog slučaja izuzmu načelnik Komunalne poicije Dobrilo Gojković i komunalni inspektor Budimir Đekić.

Iako je u dva navrata bilo zakazivano izvršenje rješenja o uklanjanju nelegalnog objekta, od toga se odustalo, prvi put početkom septembra, nakon što su prijatelji Kovačevića to spriječili, dok je drugi put izvršna služba ponovo odložila svoju opremu, jer je pravni zastupnik Kovačevića zatražio izuzeće.

Ipak, Opština je odbila taj zahtjev, a sada se čeka da se o cijelom slučaju odredi nova gradska uprava, odnosno da da zeleno svjetlo za termin rušenja objekta.

Plažni bar, koji postoji više od deceniju i po, nikada nije mogao biti izgrađen na toj lokaciji, jer je u važećem Planu privremenih objekata Morskog dobra, lokal trebalo da bude 50 metara dalje. Osim, toga Morsko dobro je izdalo dozvolu za gradnju samo objekta od 25 kvadrata, dok su Kovačevići izgradili 169 kvadrata. Problem je ispao, što će najverovatnije biti predmet istrage tužioca, kako je neko iz Morskog dobra, kao i Opštine, svih godina izdavao dozvolu za lokal, koji nije na katastarskoj parceli, kako je naznačena u dozvolu.

Zemlja na kojoj je izgrađen lokal bila je vlasništvu staromještanske porodice Mitrović, koja je prije tri i po godine prodata firmi “Monte Co”, koja namjerava da gradi luksuzni turistički kompleks.

Kovačevići tvrde da upravo 500 kvadrata gdje se nalazi lokal, nije bilo u vlasništvu Mitrovića, već države. Iz Komunalne policije su u više navrata isticali da problem nije u vlasništvu zemlje, te da ih to ne interesuje, već što je lokal nema dozvolu.

Kovačevićima je dozvola istekla 2015. I to dozvola za lokaciju koja ne odgovara onoj na terenu. Naime, po ugovoru sa Morskim dobrom, bili su dužni, na šta su se pismeno obavezali, da lokal sami uklone.

Mitrovići su dobili od Uprave za inspekcijske poslove dokument da je turistička inspekcija krajem avgusta podnijela krivičnu prijavu protiv Kovačevića, jer su nastavili rad, nakon što je plažni bar zapečaćen, jer nije imao dozvolu za rad.

Cijeli postupak se usložnjava, jer su Mitrovići koji su prodali zemlju bili dužni da je oslobode od svih objekata, a Kovačevići sa druge strane traže da im se dozvoli da izmjeste lokal, ili da im se namiri 150 hiljada, koliko su uložili u njegovu izgradnju.

Bonus video: