Direktorica KC obmanula javnost?

Direktor Klinike za bolesti srca dr Nebojša Bulatović rukovodi Centrom za kardiohirurgiju, zvanično je saopšteno iz KCCG
87 pregleda 4 komentar(a)
Zorica Kovačević, Foto: Boris Pejović
Zorica Kovačević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.01.2017. 08:00h

Za načelnika Centra za kardiohirurgiju prije tri dana postavljen je Nebojša Bulatović, uprkos tvrdnjama nadležnih da Aleksandar Nikolić, koji je do sada bio na toj poziciji, nije podnio ostavku na tu funkciju, ali ni dobio otkaz.

Na pitanje “Vijesti” ko rukovodi Centrom za kardiohirurgiju KC-a, iz te zdravstvene ustanove je odgvoreno:”Direktor Klinike za bolesti srca, dr Nebojša Bulatović, rukovodi Centrom za kardiohirurgiju koji je ujedno i sastavni dio navedene Klinike”.

Upitani da li je Nikolić podnio ostavku ili dobio otkaz, odgovorili su da on i dalje obavlja redovne aktivnosti iz oblasti kardiohirurgije.

“Doc. dr Aleksandar Nikolić, do danas, ovom menadžmentu KC nije podnio ostavku niti mu je uručen otkaz”, piše u odgovoru te ustanove.

Prije dva dana Nikolić je na isto pitanje poručio novinarki “Vijesti” da provjeri šta je zavedeno u arhivi KC-a 1. decembra 2016. godine.

izvori “Vijesti” tvrde da je on tada rukovodstvu podnio zahtjev za raskid radnog odnosa, koji je kasnije povukao.

Prema informcijama “Vijesti”, Nikolića je u srijedu smijenila upravo direktorica Zorica Kovačević.

Doskorašnji načelnik će, navodno, radni angažman nastaviti van Crne Gore.

Upitan za razloge ostavke, Nikolić je prije dva dana rekao da “sve informacije možete dobiti od ministra zdravlja i direktora Fonda za zdravstveno osiguranje”.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović preksinoć je saopštio “Vijestima” da njemu ostavka nije dostavljena, a prema njegovim informacijama, ni direktorici Kovačevićevoj, dok je ona kazala da nije dobila ostavku i da će da razgovara sa Nikolićem.

Nikolić je za šefa kardiohirurgije izabran 2008. godine, naslijedivši na toj funkciji Srđana Pavićevića. Za vrijeme njegovog mandata smanjene su liste čekanja na operacije, a do 2012. nijedan pacijent nije upućen na liječenje u inostranstvo.

Poslanici Jelisava Kalezić i Koča Pavlović ranije su objelodanili navodno koruptivni ugovor, po kojem je Nikolić za svaku operaciju dobijao po 500 eura od države.

U Centru za kardiohirurgiju godinama vlada loša atmosfera i međuljudski odnosi.

Nikolić je tokom 2015. godine u razgovoru za “Vijesti” optužio tadašnjeg direktora Milana Mijovića i kolege da se neprijateljski odnose prema njemu.

Krajem februara i početkom marta te godine prijavio je dva puta policiji kolegu Aleksandra Mugošu zbog “ozbiljnih prijetnji”.

Mugoša i još 10 kolega ranije su se obraćali bivšem premijeru Milu Đukanoviću, tvrdeći da se suočavaju sa nagomilanim problemima od dolaska Nikolića na tu funkciju.

Nekoliko ljekara iz Centra za kardiohirurgiju optužili su Nikolića da je nepoželjan u svim klinikama u Srbiji i da ne posjeduje diplomu kardiohirurga, što je on demantovao.

Dobro upućeni izvori iz KC-a tvrde da je menadžment, na čelu sa Kovačevićevom, imao plan da u Centar za kardiohirurgiju dovede ljekara Boška Đukanovića.

Riječ je o nekadašnjem direktoru Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, koji je 2015. godine smijenjen sa te funkcije.

Bonus video: