Šef kardiocentra podnio ostavku?

“Sve informacije možete da dobijete od ministra zdravlja i direktora Fonda za zdravstvo”, odgovorio je na pitanje šta su razlozi ostavke
32 komentar(a)
Aleksandar Nikolić, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Nikolić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.01.2017. 07:14h

Načelnik Centra za kardiohirurgiju Kliničkog centra (KC) Aleksandar Nikolić neće više obavljati tu funkciju, rekli su nezvanični izvori “Vijesti” iz te ustanove.

Nikolić je juče, na pitanje da li je podnio ostavku ili dobio otkaz, odgovorio da treba provjeriti šta stoji zavedeno u arhivi KC pod datumom 1. decembar 2016. Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, on je tada obavijestio rukovodstvo da odlazi iz KC.

“Sve informacije možete da dobijete od ministra zdravlja i direktora Fonda za zdravstvo”, odgovorio je na pitanje šta su razlozi ostavke.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović sinoć je “Vijestima” odgovorio da njemu ostavka nije dostavljena, a prema njegovim informacijama, ni direktorici KC Zorici Kovačević: “Ja sam danas razgovarao sa doktorom Nikolićem, koji je bio u viziti svojim pacijentima. Koliko sam upoznat, on sjutra ili prekosjutra ima operacije u KC”.

Kovačevićeva je rekla “Vijesti” da nije dobila ostavku Nikolića i da će danas razgovarati sa njim.

Informacija da Nikolić napušta KC nezvanično je saopštena “Vijestima” početkom ove godine, ali je on tada to demantovao.

Nikolić je za šefa kardiohirurgije izabran 2008. godine, naslijedivši na toj funkciji Srđana Pavićevića. Za vrijeme Nikolićevog mandata smanjene su liste čekanja na operacije.

Poslanici Jelisava Kalezić i Koča Pavlović 2012. godine tvrdili su da je sa Nikolićem sklopljen “koruptivni ugovor” iz 2009, po kojem je Nikolić za svaku operaciju od države dobijao po 500 eura. Tužilaštvo nije našlo ništa sporno u tom predmetu.

U Centru za kardiohirurgiju godinama vlada loša atmosfera i međuljudski odnosi.

Nikolić je tokom 2015. godine optužio tadašnjeg direktora KC Milana Mijovića i kolege da se neprijateljski odnose prema njemu. Krajem februara i početkom marta 2015. godine prijavio je policiji hirurga Aleksandra Mugošu “zbog ozbiljnih prijetnji”. Mugoša i 10 kolega ranije su se obraćali bivšem premijeru Milu Đukanoviću, tvrdeći da se suočavaju sa nagomilanim problemima od dolaska Nikolića na tu funckiju.

Bonus video: