Ambasadori na sastanku sa Veljovićem i Nuhodžićem: Bilo riječi i o hapšenju poslanika

Fokus sastanka, kako se navodi, bio je radni dokument "Non pejper" i uloga MUP-a i Uprave policije u pregovaračkim poglavljima 23 i 24
81 pregleda 3 komentar(a)
Aivo Orav, Mevludin Nuhodžić, Veselin Veljović, Foto: Vlada Crne Gore
Aivo Orav, Mevludin Nuhodžić, Veselin Veljović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 07.12.2018. 22:16h

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije ostvarili su značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala, zaključak je, kako je saopšteno iz MUP-a, današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i direktora Uprave policije Veselina Veljovića i delegacije ambasadora članica Evropske unije na čelu sa šefom delegacije, Aivom Oravom.

Fokus sastanka, kako se navodi, bio je radni dokument "Non pejper" i uloga MUP-a i Uprave policije u pregovaračkim poglavljima 23 i 24.

"Na današnjem sastanku iskazano je i interesovanje za aktuelna politička dešavanja, i ovom prilikom konstatovano da je ova pitanja najbolje rješavati u okviru nadležnih institucija sistema", saopšteno je iz Ministarstva.

Povodom sastanka se na Tviteru oglasio i šef delegacije EU u Podgorici Aivo Orav, koji je napisao da su na sastanku pitali Nuhodžića o hapšenju poslanika bez prethodnog ukidanja imuniteta.

"Kako će ovo uticati na proces evropskih integracija Crne Gore?", piše u tvitu.

"Na sastanku je konstatovano da je Crna Gora u 2018. godini nastavila da napreduje ka članstvu u Evropskoj uniji i da su MUP i Uprava policije bili posvećeni unapređenju bilansa rezultata u oblasti pranja novca, korupcije, oduzimanja imovine stečene kriminalnom djelatnošću, krijumčarenja narkotika, kao i u drugim oblicima teškog kriminala", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je ocijenjeno da je jačanje regionalne saradnje i saradnje sa evropskim policijskim službama od velikog značaja za borbu protiv organizovanog kriminala, ali i dalje intenziviranje aktivnosti MUP-a i Uprave policije u ključnim pregovaračkim poglavljima.

Bonus video: