Sjutra raspisuju konkurs za direktora RTCG

Jedan od zaključaka posljednje sjednice Savjeta RTCG bio je da se konkurs raspiše polovinom januara, ali to do sada nije učinjeno
5 komentar(a)
RTCG, Foto: Boris Pejović
RTCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.01.2017. 19:37h

Savjet Radio-televizije Crne Gore (RTCG) sjutra će odlučiti o datumu raspisivanja konkursa za generalnog direktora Javnog servisa.

To je potvrdilo više nezvaničnih izvora “Vijesti” iz Savjeta, pojasnivši da oglas ranije nije objavljen jer se članovi zbog odmora i praznika nijesu mogli sastati. Pojedini članovi Savjeta zalažu se da se ne žuri sa raspisivanjem konkursa, jer im je cilj da se posao odradi valjano. U stvari se još kalkuliše ko bi mogao da dođe na mjesto generalnog direktora, jer u DPS-u postoji više kandidata koji se protežiraju.

Jedan od zaključaka posljednje sjednice Savjeta RTCG bio je da se konkurs raspiše polovinom januara, ali to do sada nije učinjeno.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Andrijana Kadija “Vijestima” je ranije kazala da je Savjetu proslijedila prijedlog konkursa.

“Na njima je da odluče kada će konkurs biti raspisan”, kazala je Kadija.

Ona je na tom mjestu otkad je Savjet RTCG smijenio bivšeg generalnog direktora Rada Vojvodića.

Smjenu Vojvodića predložio je član Savjeta RTCG Goran Đurović, jer je navodno nanio veliku štetu RTCG-u poništenjem konkursa za direktora TVCG, ali i zbog privremenog ukidanja emisije “Replika” i niza neostvarenih zaključaka tog tijela.

Vojvodić je prethodno poništio konkurs za direktora TVCG, jer kandidatkinja Sonja Drobac, prema sistematizaciji radnih mjesta, nije imala potrebnu stručnu spremu.

Pregovara sa Kneževićem, tvrdi da ne planira da ide u penziju

Rade Vojvodić je pregovarao sa Duškom Kneževićem , predsjednikom Atlas grupe, koja je vlasnik TV Atlas. Navodno bi on mogao da preuzme rukovođenje njome i vrati je u medijsku orbitu pošto je njen program prije parlamentarnih izbora prošle jeseni uglavnom ugašen. Dogovor nije još nije postignut jer Knežević ima finansijske probleme.

Mjesto savjetnika u RTCG Vojvodić je odbio i od njih na sudu potražuje 43.000 eura.Vojvodić nije želio da komentariše informacije, ali ih nije ni demantovao.“Jedino šta mogu kazati jeste da se još neću penzionisati”, kazao je Vojvodić “Vijestima”.

Bonus video: