Čabarkapa: Za Studente za slobodu, studenti su sirovina

"kamen spoticanja za buduću akademsku zajednicu ove države ne bi bila reforma obrazovanja već posebna poltronska skupina koja se krije iza imena Studenti za slobodu, a koja sa sobom nosi epitete kukavičluka i laži"
56 pregleda 2 komentar(a)
Studenti za slobodu
Studenti za slobodu
Ažurirano: 25.01.2017. 11:32h

Po mišljenju Studenata za slobodu, studenti su sirovina kojom se popunjavaju rupe u državnoj kasi, saopštio je danas, Božidar Čabarkapa, student Filoloskog fakulteta u Nikšiću.

Studenti za slobodu uputili su otvoreno pismo ministru prosvjete Damiru Šehoviću povodom najave Ministarstva da će u reformama visokog obrazovanja omogućiti državno finansiranje svih studija, odnosno, besplatno strudiranje na osnovnim i magistarskim studijama.

Čabarkapa je dodao da kada je Ministarstvo najavilo da će u reformama visokog obrazovanja omogućiti besplatno studiranje na osnovnim i magistarskim studijama, Studenti za slobodu su "odlučili da ustanu i brani SVOJE interese, a sve pod izgovorom kako bi to mogao biti “okidač za mnoge druge socio-ekonomske probleme koji neće zaobići građane naše države".

"Hajde da pričamo o ekonomskoj računici na vama nepoznat način. Kako student kojem nijedan roditelj nije zaposlen treba da plati svoje školovanje a da pritom ne uskrati ostatak svoje porodice za jaknu, cipele ili dostojan obrok? S kojim pravom pišete o ekonomskim problemima kada ih nikada u životu niste osjetili? Kamen spoticanja za buduću akademsku zajednicu ove države ne bi bila reforma obrazovanja već posebna poltronska skupina koja se krije iza imena Studenti za slobodu, a koja sa sobom nosi epitete kukavičluka i laži. Vi ste ti koji nemaju hrabrosti ukazati na greške vladajuće političke strukture jer se plašite da ćete tako izgubiti pozicije koje ste stekli iako znate da ih nijeste dostojni. Pišete još i o najboljima u našem društvu i o tome kako su primorani da svoju sreću potraže u nekoj stranoj državi, ali nigdje u vašem pismu ne pominjete odnos vlasti prema tim ljudima i o tome kako je ta grupacija izopštena iz društva jer nema ono što je danas najsvetije i najneophodnije – partijsku knjižicu", istakao je Čabarkapa..

Po njegovim riječima, bez imalo sumnje se, na osnovu saopštenja Studenata za slobodu, može jasno zaključiti da ni oni sami nijesu dovoljno upućeni u problematiku o kojoj pišu, kao ni o stavovima koje tako vatreno zagovaraju.

"Iz vašeg izlaganja govori glas određene političke strukture, koja vam vaše tekstove ugrubo sačini, a koje vi tako nevješto obradite i plasirate u javnost. Ime vaše organizacije predstavlja knjiški primjer paradoksa koji može poslužiti jedino kao dobra prvoaprilska šala, jer upravo ovakvim istupima ugrožavate slobodu crnogorskih studenata. Niti zagovarate slobodu, niti ste ni vi sami slobodni, već ste uhvaćeni u lance poltronstva u koje očigledno želite da uvučete sve crnogorske studente, a zaboravljate da crnogorski studenti "ne ljube lance", zaključio je Čabarkapa.

Bonus video: