Biblioteka na otvorenom ispred KIC-a u Podgorici: Nude čitaocima 50 naslova

„Vjerujemo da svako može pronaći neki zanimljiv primjerak. Od klasika do novijih bestselera, knjiga za djecu, zatim knjiga čiji su autori crnogorski afirmisani i manje afirmisani pisci, do literature i brošura na engleskom jeziku…Izbor je raznolik“, saopšteno je iz KIC-a
52 pregleda 1 komentar(a)
Biblioteka na otvorenom, KIC, Podgorica, Foto: KIC Budo Tomović
Biblioteka na otvorenom, KIC, Podgorica, Foto: KIC Budo Tomović
Ažurirano: 25.01.2017. 08:53h

Besplatna kreativna „Biblioteka na otvorenom“, nudi Podgoričanima 50 naslova različitih žanrova.

Dekupažirani frižider koji čini „Biblioteku na otvorenom“, na platou kod Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“ postoji nešto duže od dva mjeseca. Za kratko vrijeme „zaživio“ je među građanima, što predstavlja veliko zadovoljstvo kreatorima ideje, timu Culture Corner portala i NVO-a Kutak, koji su biblioteku poklonili KIC-u „Budo Tomović“.

Iz KIC-a smatraju da je biblioteka postigla cilj da privuče pažnju čitalaca i ljubitelja knjiga.

„Vjerujemo da svako može pronaći neki zanimljiv primjerak. Od klasika do novijih bestselera, knjiga za djecu, zatim knjiga čiji su autori crnogorski afirmisani i manje afirmisani pisci, do literature i brošura na engleskom jeziku…Izbor je raznolik“, saopšteno je iz KIC-a.

Biblioteka funkcioniše na principu „uzmi knjigu - daruj drugu“, čega se nažalost građani nekada i ne pridržavaju, te se nerijetko dešava da knjige uzmu iz biblioteke, a zauzvrat ne poklone drugi primjerak.

„Nažalost, to je nešto na šta ne možemo uticati jer je sve na dobrovoljnoj osnovi. Ipak, ono što je najvažnije jeste namjera da se upravo zahvaljujući ovoj biblioteci knjige učine besplatnim i dostupnim svim ljubiteljima pisane riječi, a to su građani prepoznali kao suštinu cijele ideje“, dodaju iz KIC-a.

Stoga se u KIC-u „Budo Tomović“ trude da koliko je to moguće „osvježe“ biblioteku novim naslovima i time obogate ponudu.

Ipak, pohvalno je to da, do sada , nije bilo nikakvog primjera vandalizma niti ičega tome sličnom, iako se frižider sa knjigama nalazi na javnom mjestu.

„S obzirom da biblioteka funkcioniše na principu „uzmite knjigu i ostavite svoj primjerak po želji“, njen sadržaj se svakodnevno mijenja, zato pozivamo građane da pruže svoj doprinos i na taj način“, apeluju na sugrađane iz KIC-a.

Bonus video: