Ponovo radi skijalište Turjak

Menadžer Ski-centra „Hajla“, koje gazduje skijalištima, Dženis Nurković je kazao da je zbog povoljnih vremenskih prilika za skijanje tokom vikenda bio veliki broj turista
110 pregleda 3 komentar(a)
Skijalište Turjak, Foto: Privatna arhiva
Skijalište Turjak, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.01.2017. 19:45h

Sniježno nevrijeme u Rožajama je donijelo velike probleme mještanima, ali i radost ljubiteljima zimskih sportova, s obzirom na to da je skijalište na Turjaku poslije 13 godina počelo sa radom.

Menadžer Ski-centra „Hajla“, koje gazduje skijalištima, Dženis Nurković je kazao da je zbog povoljnih vremenskih prilika za skijanje tokom vikenda bio veliki broj turista.

„Prema vremenskoj prognozi, očekuje nas i dalje lijepo i sunčano vrijeme što su svakako idealni uslovi da svi koji dođu na skijalište uživaju. Cijene ski-pasa su zasigurno najjeftinije u regionu jer smo se trudili da one ove sezone budu promotivnog karaktera. Dnevni ski pas za odrasle iznosi šest, a za djecu do 15 godina po četiri eura, što je u ovoj teškoj materijalnoj situaciji još jedna preporuka svima u regionu da nas posjete“, kazao je Nurković.

On je podsjetio da skijalište na Turjaku nije radilo duže od decenije. Oko 300 hiljada eura za njegovo stavljanje u funkciju, prema Nurkovićevim riječima, obezbijedila je lokalna uprava preko crnogorske Vlade.

„Od tih sredstava smo uspjeli da osposobimo i stavimo u funkciju staze „Turjak I“ i „Turjak II“. Ovih dana je skijalište pušteno u probni rad i na naše veliko zadovoljstvo već ga posjećuje veliki broj gostiju. Oni su otišli zadovoljni sa našeg skijališta“, kazao je Nurković koji je izrazio zadovoljstvo što je oživljavanjem skijališta stvorena pretpostavka da grad pod Hajlom ponovo poprimi epitete poznatog zimskog turističkog mjesta.

Bonus video: