Kolašin: Prijete spaljivanjem ako ih neko spriječi da se samovoljno usele u stan

"Oboje smo invalidi i iza nas su tri i po decenije podstanarskog staža. Sada dugujemo tri kirije i nema izgleda da ćemo uskoro moći da platimo stan"
70 pregleda 11 komentar(a)
Dragan Šćepanović, Slavica Šćepanović, Foto: Dragana Šćepanović
Dragan Šćepanović, Slavica Šćepanović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 21.01.2017. 10:28h

Kolašinci Slavica Šćepanović i njen sin Dragan poručili su juče da će se zapaliti ako ih nadležni spriječe da samovoljno usele u jedan od stanova u izbjegličkom naselju u Smajlagića polju.

Tvrde da više ne mogu da plaćaju kiriju i da je njihova namjera rezultat "praznih obećanja svih dosadašnjih lokalnih vlasti, uključujući i aktuelnu".

Šćepanovići su ispričali da su im ukupni mjesečni prihodi 140 eura, a da polovinu tog iznosa, kažu, daju za ljekove, a ostatak za kiriju.

"Oboje smo invalidi i iza nas su tri i po decenije podstanarskog staža. Sada dugujemo tri kirije i nema izgleda da ćemo uskoro moći da platimo stan. Godinama nam predstavnici vlasti u Kolašinu obećavaju da će riješiti naš stambeno pitanje. To se još nije desilo iako su nam to obećali i iz sadašnje izvršne vlasti. Mi drugog izbora nemao, osim da provalimo u jedna od praznih stanova. Ako nas u tome spriječe, naočigled građana ćemo se zapaliti”, rekao je Dragan.

On kaže da su od lokalne vlasti tražili i prinudni smještaj, ali da to nije omogućeno.

Iz Opštine su poručili da će iseliti svakog ko se useli "na silu".

Istakli su da će u stanove u izbjegličkom naselju moći da se useli samo nakon konkursa, kojim će biti raspodijeljene prazne stambene jedinice.

Kako su objasnili, raspisivanje konkursa još nije spremljeno jer, kako navode, još nije jasno sve u vezi sa praznim stanovima.

"Dat je nalog da se oko praznih stanova sve ispita, kako bi konkurs mogao biti jasan i transparentan”, saopštili su iz Opštine Kolašin.

U Opštini su rekli i da Šćepanovići nijesu tražili jednokratnu socijalnu pomoć, za šta su predviđena sredstva budžetom, već da im se plaća kirija.

Predstavnici aktuelne vlasti, takođe, negiraju da su obećavali stanove bez konkursa bilo kome, pa ni toj porodici.

Bonus video: