Protestovale majke iz BP: Očekivale da im se naknade povećaju, a ne smanjuju

Majke su pozvale sve korisnice naknada da im se pridruže i ne potpisuju ugovore o smanjenju naknada i najavile naredni protest u petak
61 pregleda 17 komentar(a)
majke Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
majke Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 20.01.2017. 14:50h

Dvadesetak majki kojima su umanjene naknade za troje ili više djece protestovale su ispred zgrade Opštine u Bijelom Polju, apelujući na majke da ne potpisuju ugovor o smanjenju primanja sa Centrom za socijalni rad.

Jedna od majki Rosanda Peković je kazala da su majke očekivale da im se naknade povećaju a ne smanjuju.

“Jer ovo je vrsta socijalne pomoći a oni nam uzimaju i ono što nam pripada. Posebno smo ogorčene nakon saznanja da su tokom dana iz Centra za socijalni rad telefonom pozivali majke da potpišu ugovor”, kazala je Peković.

Majke su pozvale sve korisnice naknada da im se pridruže i ne potpisuju ugovore o smanjenju naknada i najavile naredni protest u petak.

“Ogorčene smo na ovu vlast i otimačinu koju vrši Demokratska partija socijalista. I mi ih gledamo kao naše neprijatelje i kao ubice svog naroda”, kazala je Peković.

Majke su pozvale sindikate, političke partije, nevladine organizaije da im se pridruže i podsjetile da u toj opštini ima oko 3000 korisnica naknade.

Rahović Petrana je ispričala da sramota šta rade od majki koje su u najtežem vremenu krize radile podižući djecu.

“Izrodila sam četvoro djece i nakon toga radila 32 godine, od čega 11 godina bez plaćenog staža”, ispričala je Rahović.

Bonus video: