"Silence is gold" dolazi iz programerskog, a ne kriminalnog svijeta

"Silence is gold" je fraza koja se koristi u programerskom svijetu, i označava da je sajt na kojem se nalazite funkcionalan, ali da isti nema saržaja
54 pregleda 17 komentar(a)
potrcko.me, Foto: Printscreen
potrcko.me, Foto: Printscreen
Ažurirano: 20.01.2017. 13:24h

Poruka "Silence is gold" (Ćutanje je zlato) objavljena na internet stranici preduzeća potrcko.me nije poruka krimnalnog svijeta ostavljena kao upozorenje ostalima.

"Silence is gold" je fraza koja se koristi u programerskom svijetu, i označava da je sajt na kojem se nalazite funkcionalan, ali da na njemu nema saržaja.

Unix operativni sistem ima jasnu formulisanu Unix filozofiju, koja predstavlja skup normi i filiozofskih pristupa mininalističkom i modularnom softverskom dizajnu.

Ta filozofija sadrži i set nekih pravila tj. normi, koje se poštuju među Unix zajednicom.

Stoga "Silence is gold" je fraza, koja pokazuje uspješan krajnji rezultat, u slučaju potrcko.me pokazuje domen koji vodi na tu stranicu, koja nema više sadržaj, ali je i dalje na traženoj adresi.

"Vijesti" se izvinjavaju čitaocima zbog netačne interpretacije informacije koja je objavljena na portalu "Vijesti", pod naslovom "Ćutanje je zlato": Ko je ostavio poruku na sajtu ubijenog Sekulovića?"

Bonus video: