Članovi "Extrema" starcu (92) spasili život

Mještani iz Golije već danima apeluju na nadležne da im očiste put koji je neprohodan od 3.januara. Pored Selina, neprohodno je i do sela Višnjića Do, Javljen i Goslić
168 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2017. 16:57h

Zahvaljujući članovima spasilačkog kluba “Extrem” iz Nikšića i ljekaru i tehničaru iz Doma zdravlja Radosavu Goranoviću (92) iz golijskog sela Selina je maltene spašen život.

“Zbog upale pluća i popuštanja rada srca došlo je do nakupljanja vode oko pluća. Pacijent je na svoju ruku uzeo tablete za izmokravanje, a kako je prostata otekla nije moglo doći do uriniranja., što bi, da mu nije brzo ukazana pomoć moglo dovesti do tragičnih posljedica u naredna 24 sata”, kazao je dr Aleksandar Joksimović koji je zajedno sa tehničarom Dragan Šekarićem, Goranoviću pružio prvu pomoć.

Prema njegovim riječima Goranoviću je potrebna hitna hirurška intervencija kako bi nakupljenu vodu mogao da izbaci iz tijela.

Njih dvojicu do Goranovića su prebacili članovi “Extrem”-a koji su tokom akcije koristili troje motornih sanki i isto toliko terenskih vozila.

“Nije veliki snijeg, ali jesu nameti. Od Šuma do Krca je samo led, a nameti su bili kosi po desetak metara tako da smo morali kidati snijeg da bolesnik, koga smo prevezli motornim sankama, ne bi ispao”, kazao je Zoran Radović.

Pored Radovića u akciji, koja je trajala oko četiri sata, učestvovali su i Nikola Bigović, Slavko Marković, Dačo Vulević i Mitar Simunović.

Mještani iz Golije već danima apeluju na nadležne da im očiste put koji je neprohodan od 3.januara. Pored Selina, neprohodno je i do sela Višnjića Do, Javljen i Goslić.

Direktor nikšićkog Komunalnog preduzeća Miodrag Muratović kazao je da će sjutra krenuti sa čišćenjem pristupnih puteva do zavijanih golijskih sela i da su angažovali privatnika.

Članovi “Extrem”-a si tokom vikenda imali sličnu akciju i u selu Brezna, u Pivi, kada su pomogli da bolesni Milorad Durutović (62) stigne do bolnice gdje je zadržan na odjeljenju hirurgije.

Galerija

Bonus video: