U komšiluku Ana Đukanović, Saviris, Ranko Krivokapić...

U prizemlju je pet poslovnih prostora koji su vlasništvo firme Blaža Đukanovića i njegovih prijatelja...
494 pregleda 61 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.01.2017. 12:22h

Ambasador Crne Gore u Sloveniji Miomir Mugoša postao je vlasnik stana od 137 kvadrata na prvom spratu zgrade u podgoričkom naselju Kruševac, sa impresivnom listom stanara.

Prema evidenciji Uprave za nekretnine, bivši gradonačelnik Podgorice uknjižio je 6. decembra prošle godine stan na svoje ime u zgradi kompanije Kroling.

Mugoša je Agenciji za antikorupciju još u martu prošle godine prijavio vlasništvom nad stanom koji je, kako je naveo u imovinskom kartonu, dobio zamjenom.

U katastru se, međutim, navodi da je vlasništvo stekao kupovinom i da na stanu ne postoji nikakvo kreditno opterećenje, ni drugi teret.

Riječ je o zgradi koja se nalazi nadomak sjedišta Agencije za nacionalnu bezbjednost, a Mugoša ima veoma uticajan komšiluk.

Prema katastarskoj evidenciji, njegov prvi susjed je egipatski biznismen Samih Saviris , čija kompanija “Orascom” gradi luksuzni turistički grad Luštica Bay, na poluostrvu Luštica kod Tivta

Iznad Mugoše, na drugom spratu, je stan nekadašnjeg šefa crnogorskog parlamenta, aktulenog lidera SDP-a Ranka Krivokapića.

Na istom spratu stan ima i advokatica Ana Đukanović, sestra doskorašnjeg premijera i sadašnjeg predsjednika vladajućeg DPS-a Mila Đukanovića.

Stanove u mansardi zgrade imaju poznati podgorički ugostitelj Filip Đokić i biznismen Dušan Ban.

U prizemlju zgrade, ispod Mugošinog stana, nalazi se pet poslovnih prostora koji su u vlasništvu kompnije BB Solar, partnerske firme sina šefa DPS-a - Blaža Đukanovića i njegovih prijatelja.

U imovinskom kartonu, Mugoša je prijavio da godišnje kao ambasador zarađuje 46.800 eura, odnosno 3.900 eura mjesečno.

Tvrdi da nema drugih primanja.

Osim stana od 137 kvadrata u zgradi na Kruševcu, Mugoša je prijavio da ima kuće od 260 i 101 metar kvadratni, koje je dobio u nasljedstvo.

Naveo je da je naslijedio i zemljište od 15.381 metar kvadratni i garažu od 35 kvadrata, a vlasnik je i pomoćnog objekta od 30 kvadrata.

Bonus video: