Ministarstvo: Jednokratne pomoći dodijeljene u skladu sa zakonom i internom procedurom

"Prema internoj proceduri o isplatama regulisan je maksimalan iznos do 1.000 eura. U skladu sa pomenutom procedurom, pomoć se može dodijeliti za školovanje, studiranje, usavršavanje, liječenje i slično, što je u pomenutim slučajevima i učinjeno", kaže se u saopštenju Ministarstva
3 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Savo Prelević
Slavoljub Stijepović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.01.2017. 19:17h

Jednokratne pomoći koje je odobrio tadašnji ministar Slavoljub Stijepović dodijeljene su u skladu sa zakonom o budžetu za 2014. godinu i internom procedurom o isplatama pomoći, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Nova srpska demokratija optužila je gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića da je, kao ministar prosvjete, tokom 2014. godine zloupotrijebio službeni položaj dijeleći državni novac na ime materijalne pomoći dobro situiranim pojedincima.

Stijepović je kazao da je "sve čisto i da će javnost na vrijeme biti obaviještena povodom ovog slučaja".

"Jednokratne pomoći koje je Stijepović tada u funkciji ministra prosvjete odobrio, dodijeljene su u skladu sa zakonom o budžetu za 2014. godinu i internom procedurom o isplatama pomoći za tu godinu", kaže se u saopštenju Ministarstva.

Kako se dodaje, zakonom o budžetu za 2014. godinu, u okviru budžeta Ministarstva, na programu Administracija, planirana su sredstva za jednokratnu socijalnu pomoć.

"Prema internoj proceduri o isplatama regulisan je maksimalan iznos do 1.000 eura. U skladu sa pomenutom procedurom, pomoć se može dodijeliti za školovanje, studiranje, usavršavanje, liječenje i slično, što je u pomenutim slučajevima i učinjeno", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: