UCG prodaje 16 profesorskih stanova

Univerzitet Crne Gore prodaje imovinu radi izmirenja obaveza. Planirana je zarada od skoro 1,3 miliona
264 pregleda 2 komentar(a)
Stanovi Studentska ulica, Foto: Savo Prelević
Stanovi Studentska ulica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.12.2018. 17:37h

Univerzitet Crne Gore prodaće dio svojih stanova u glavnom gradu od čega planira da prihoduje nepunih 1,3 miliona eura, čime će “izmiriti dospjele obaveze i riješiti stambene potrebe zaposlenih”.

Na prodaju je 16 stanova koji se nalaze u Studentskoj ulici, u neposrednoj blizini šoping centra Delta siti.

U ponudi su četiri stana od 75, šest stanova od 74, dva od 78 i dva od 89 i po jedan stav od 93 i 109 metara kvadratnih.

“Minimalna (početna) cijena jednog metra kvadratnog stambenog prostora utvrđena je u iznosu od 1.010 eura,” precizirano je u pozivu UCG.

Javni poziv ističe danas, a novi vlasnici stana moraće da ga plate u roku do sedam dana od dana zaključenja ugovora.

Iz ove institucije je saopšteno da će javno otvaranje ponuda biti u srijedu u zgradi Rektorata.

Vlada je na sjednici 11. oktobra dala saglasnost za prodaju pomenutih stanova.

Univerzitet se obratio Ministarstvu prosvjete 19. decembra 2016. godine za davanje saglasnosti na odluku Upravnog odbora UCG koje se odnose na prodaju stanova radi izmirenja dospjelih obaveza i rješavanja stambenih potreba zaposlenih. Međutim, Univerzitet nije odlučio da stavi na prodaju sve stanove čiju je prodaju odobrila Vlada na toj sjednici.

“Ministarstvu prosvjete je 9. oktobra dostavljena i procjena vrijednosti predmetnih nepokretnosti, urađena od strane Uprave za nekretnine od 11. septembra 2018. godine. Prema navedenoj procjeni, procijenjena vrijednost svih stanova koji su predmet odluka UCG iznosi 1.010 eura po metru kvadratnom, što ukupno iznosi 1.517.020. eura”, navodi se u toj odluci Vlade.

Bonus video: