Apel CEDIS-a: Racionalnije koristiti električnu energiju

Niske temperature i rekordna potrošnja električne energije, kako su objasnili iz CEDIS-a, ugrožavaju sistem, pa on posljednjih dana radi pod velikim opterećenjem
4 komentar(a)
CEDIS logo, Foto: Cedis.me
CEDIS logo, Foto: Cedis.me
Ažurirano: 11.01.2017. 15:23h

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) pozvao je na racionalno korišćenje električne energije u narednim danima, kako bi elektrodistributivni sistem ostao stabilan i bili izbjegnuti prekidi u napajanju usljed preopterećenja mreže.

Iz CEDIS-a su kazali da potrošnja električne energije na distributivnom nivou prethodnih dana dostiže apsolutne rekorde ikada zabilježene u Crnoj Gori.

"Energija koju je preuzela distributivna mreža posljednjih deset dana iznosi 95,17 miliona kilovat sati (kWh), što je 21 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Najviša dnevna potrošnja je evidentirana u utorak i iznosila je 11,3 miliona kWh, što je 53 odsto više u odnosu na isti dan prošle godine”, dodaje se u saopštenju.

Niske temperature i rekordna potrošnja električne energije, kako su objasnili, ugrožavaju sistem, pa on posljednjih dana radi pod velikim opterećenjem.

Bonus video: