BF opštinarima: Vozite bicikla kad ih već propagirate

Ta stranka pozvala je opštinare da „svoja „rezervisana“ ničim zaslužena mjesta podijele sa svojim sugrađanima“
52 pregleda 3 komentar(a)
parking za opštinu, Tivat, Foto: Siniša Luković
parking za opštinu, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 11.01.2017. 11:33h

Bokeški Forum protestovao je zbog toga što je tivatski opštinari u centru grada u ulici Palih boraca ispred zgrade lokalne uprave, sebi rezervisali šest parking pozicija.

„Nevjerovatna je volja i želja političkih moćnika da svoju „superiornost“ dokazuje na svaki način, a jedan od najočiglednijih primjera je tu pred nama. Iako znamo da Tivat muku muči sa parking prostorom, tivatski opštinari su u srcu grada sebi, koristeći slovo R, ostavili čak šest rezervisanih parking mjesta. Da li i taj način oni žele da dokažu da su iznad ostalih građana, Bogom dani i privilegovani? Da li je u pitanju čista obijest, nedostatak savjesti ili razuma? Čini nam se sve to pomalo, jer naročito u toku ljetnjih mjeseci i sezone, ta parking mjesta su i te kako dragocjena“, saopštila je ta lokalna partija.

U kontroverznom zajedničkom poslu izgradnje poslovno stambenog kompleksa na Trgu magnolija u koji je za vrijeme bivšeg gradonačečnika Dragana Kankaraša (DPS) ušla sa podgoričkom kompanijom „Građevinar“, Opština Tivat izašla je sa višestruko većom od ugovorene i potpuno nekvaluitetnom novom zgradom, a na konto te razlike, Opština je ostala i bez dijela svojih prvobitno ugovorenih poslovnih prostora u kompleksu, te dijela parking mjesta u podzemnoj garaži.

Problem parkiranja službenih automobila opštinari su riješili iznajmljivanjem dijela nesuđenih opštinskih parkinga od „Građevinara“ koji upravlja podzemnom garažom, ali i svojevrsnim prisvajanjem nekoliko javnih parking pozicija duž Ulice Palih boraca koje je Opština označila i rezervisala isključivo za svoje potrebe.

„Čudi nas da su sebi „rezervisali“ čitavu jednu ulicu tik uz svoja radna mjesta, kad većina od njih i u garaži ispod Trga magnolija ima mogućnost parkiranja, naravno na račun poreskih obveznika. Pitamo ih šta bi bilo kad bi recimo, svi oni koji rade u centru grada, i to za građane mnogo važnije poslove, sebi ugrabili po pet, šest parking mjesta. Naravno, nastao bi opšti haos, plaćale se ogromne kazne, a sistem dodatno ugrozio. Ovako, zahvaljujući gradskoj upravi samo se narušava ionako gotovo uništen sistem vrijednosti, koji se svodi na onu staru narodnu: da „sila Boga ne moli“, saopštio je BF.

Ta stranka pozvala je opštinare da „svoja „rezervisana“ ničim zaslužena mjesta podijele sa svojim sugrađanima“.

„Kao i da, pošto već propagiraju biciklo kao glavno prevozno sredstvo, i sami na posao dolaze njime“, stoji u saopštenju BF.

Bonus video: