Oko 40 cm snijega na Žabljaku: Skijaši na stazama

Na skijalištu boravi oko 350 skijaša ili ljubitelja planine iz Crne Gore, Srbije, Albanije i Ukrajine
72 pregleda 4 komentar(a)
Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 04.01.2017. 12:47h

Oko 40 centimetara snijega, koliko je u utorak palo na Žabljaku, bilo je dovoljno da pozitivno promijeni raspoloženje kako ljubiteljima skijanja tako i turističkim poslenicima.

Iako je značajan broj turista koji su novogodišnje praznike proveli u ovom planinskom centru otišao, oni koji su ostali, jutros su pohrlili na Savin kuk ili Javorovaču. Dočekale su ih pripremljene staze jer su domaćini poranili i snjegotabačima utabali snijeg kako bi se stvorili uslovi za uživanje na snijegu i sunčanom danu.

"Pripremili smo dio staza, one na kojima ima dovoljno snijega za bezbjedno skijanje. Na žalost u gornjim djelovima Savinog kuka nema dovoljno snijega pa su skijašima i borderima na raspolaganju glavna staza, od međustanice do polazišta duga jedan kilometar. Uređeno je i 700 metara staze Panalji, 650 metara staze za koju se odomaćio naziv „Snoubord staza“ i 150 metara dječije staze", kaže direktor u Turističkom centru „Durmitor“ Miloš Popović i dodaje da uspinjače funkcionišu i za neskijaše koji žele obići ovaj prostor.

Popović kaže da na skijalištu boravi oko 350 skijaša ili ljubitelja planine iz Crne Gore, Srbije, Albanije i Ukrajine.

"Očekujemo nove sniježne padavine kako bi skijašima bile na raspolaganju sve staze. Sve do tada na snazi je privremeni cjenovnik pa će jednodnevni ski pas umjesto 15 koštati deset eura, najmlađi će umjesto osam plaćati šest, koliko košta i noćno skijanje", kaže Popović i dodaje da se put prema skijalištu kvalitetno čisti i da je parking prostor uređen.

Bonus video: