Vojvodić bi u fotelju do sudske odluke

Advokat navodi da je donošenje privremene mjere potrebno da bi se spriječila “upotreba sile” kojom je Vojvodić razriješen dužnosti
152 pregleda 2 komentar(a)
Rade Vojvodić, Foto: Zoran Đurić
Rade Vojvodić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.12.2016. 17:50h

Razriješeni generalni direktor RTCG Rade Vojvodić zatražio je da se vrati u fotelju do okončanja sudskog postupka.

Taj predlog je juče Osnovnom sudu u Podgorici podnio njegov advokat Goran Rodić.

“Predlagač obezbjeđenja (Vojvodić) vraća se na radno mjesto generalnog direktora protivnika predlagača (RTCG). Ova privremena mjera traje do pravosnažnog okončanja parničnog postupka, koji se vodi pred Osnovnim sudom u Podgorici”, piše u predlogu Rodića.

Odluka o izboru novog direktora izazvala bi “nenadoknadivu štetu i otežala “potraživanje”

Vojvodićev zastupnik tvrdi da je odluka o razrješenju Vojvodića “očigledno nezakonita i pravno neodrživa”, pa je donošenje privremene mjere potrebno da bi se spriječila “upotreba sile” kojom je odstranjen sa radnog mjesta.

Kao drugi razlog navedeno je da je Savjet RTCG, koji je prije mjesec većinom glasova smijenio Vojvodića, odlučio da se polovinom januara raspiše konkurs za imenovanje novog generalnog direktora.

“Eventualno imenovanje novog generalnog direktora RTCG, pri činjenici da je predlagač obezbjeđenja nezakonito razriješen, može onemogućiti predlagača da ostvari svoja prava. Ovo iz razloga što ukoliko bude imenovan novi generalni direktor RTCG i sa njim bude zaključen ugovor o radu, predlagaču obezbjeđenja biće znatno otežano ostvarivanje potraživanja - vraćanje na istu dužnost, iz očiglednog razloga što će u tom trenutku već drugo lice obavljati tu djelatnost, na osnovu svog ugovora o radu i tražiti vjerovatno zaštitu svojih prava po važećem ugovoru”, piše u prijedlogu privremene mjere.

Rodić je ocijenio da, ukoliko sud presudi u njihovu korist i Vrati Vojvodića, osoba koja obavlja dužnost generalnog direktora morala biti razriješena, “opet na nezakonit način, od strane Savjeta RTCG”.

Rodić tvrdi da bi odluka o izboru novog generalnog direktora izazvala “nenadoknadivu štetu” i otežala “potraživanje njegovog klijenta”.

Vojvodić ranije ponudio RTCG-u sporazumni raskid ugovora, po kojem bi dobio 43.000 eura...

Štetu bi, kaže on, trpio i Javni servis, “imajući u vidu ukupne zakonske, statutarne i druge dužnosti generalnog direktora”.

“Ovo mora imati velike štetne posljedice i za ukupnu javnost, u čijem interesu i postoji javni emiter RTCG”.

Vojvodić je ranije ponudio RTCG-u da potpišu sporazumni raskid ugovora, po kojem bi dobio 43.000 eura otpremnine. Nakon što se Savjet nije izjasnio, Rodić je podnio tužbu zbog navodno nezakonitog razrješenja.

Smjenu Vojvodića predložio je član Savjeta RTCG Goran Đurović jer je navodno nanio veliku štetu RTCG poništenjem konkursa za direktora TVCG, ali i zbog privremenog ukidanja emisije “Replika” i niza neostvarenih zaključaka tog tijela.

Bonus video: