Aerodromi pokušavaju da riješe dugogodišnji problem: Radiće se elaborat za noćno letjenje

Tivatska vazdušna luka nije osposobljena za letjenje noću i uslovima drastično smanjene vidljivosti, a tzv. „noćni start“ najjednostavnija je varijanta rješavanja velikog dijela problema sa zagušenoću aerodroma tokom ljetnjih mjeseci
58 pregleda 0 komentar(a)
Aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 12.09.2018. 18:22h

Aerodromi Crne Gore (ACG) biraju konsultanta za izradu Elaborata o uvođenju noćnog letenja na Aerodromu Tivat, vrijedan 450.000 eura.

Tivatska vazdušna luka nije osposobljena za letjenje noću i uslovima drastično smanjene vidljivosti, a tzv. „noćni start“ najjednostavnija je varijanta rješavanja velikog dijela problema sa zagušenoću aerodroma tokom ljetnjih mjeseci.

Tender ACG za izbor konsultanta za izradu Elaborata traje je do 27. septembra. Odabrani ponuđač imaće rok od 150 dana da završi posao koji podrazumijeva tri faze. U prvoj treba da isporuči bazu podataka relevantnih prepreka, a u drugoj da procijeni mogućnosti izrade procedura za slijetanje i polijetanje u uslovima smanjene vidljivosti. Ako aktivnosti iz faze II rezultiraju pozitivnom procjenom, projektovaće se konkretne procedure.

Bonus video: