Aktivisti MANS-a počinili prekršaj dok su bili u pritvoru

Advokat Radulović je u prostorijama Komunalne policije bio zadržan više od sat i navodi da je komunalni inspektor za to vrijeme pisao naloge za prekršaje
30 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2013. 18:54h

Komunalna policija kaznila je danas izvršnu direktorku MANS-a Vanju Ćalović i pet aktivista te NVO sa po 50 eura, jer su se kako piše u prekršajnom nalogu u petak ogriješili o Zakon o putevima.

U nalogu se, međutim, navodi da su oni zakon prekršili u petak 13 časova, iako su u to vrijeme bili privedeni u zgradu podgoričke policije.

"Pretpostavljam da im se na teret stavlja neki prekršaj, koji su počinili u zgradi Uprave policije, ali opet ne znam, u zgradi policije ne postoje javni putevi", kazao je Radulović.

Ćalović, programski direktor MANS-a Vuk Maraš i aktivisti Ivana Bakić, Mitar Batrović, Baja Danilović i Jelena Mandic, u policiji su, nakon što su u 12.40 privedeni, zadržani gotovo četiri sata, ali im tamo, kako su kazali, niko nije saopštio zbog čega su lišeni slobode

Advokat Radulović je u prostorijama Komunalne policije bio zadržan više od sat i navodi da je komunalni inspektor za to vrijeme pisao naloge za prekršaje.

Ćalović, programski direktor MANS-a Vuk Maraš i aktivisti Ivana Bakić, Mitar Batrović, Baja Danilović i Jelena Mandic, u policiji su, nakon što su u 12.40 privedeni, zadržani gotovo četiri sata, ali im tamo, kako su kazali, niko nije saopštio zbog čega su lišeni slobode.

Prije hapšenja, performans je počeo širenjem transparenta na kome je bila fotografija Krivokapića, sa rogovima na glavi i zvonom oko vrata i na njemu je pisalo "Čovjek se drži za riječ, a...".

Prekršajna prijava

Uz glavni plakat rašireni su i manji na kome su bile ispisane izjave prvog čovjeka Skupštine o problemima u KAP-u. Jedna od njih bila je da "građani na referendumu treba da se izjasne pristaju li da plate neispunjene obaveze CEAC -a i na to da država bude finansijski zavisna od te kompanije".

"Crna Gora ne slavi slučajno dan nezavisnosti. Ovo vodi u finansijsku zavisnost građana Crne Gore od jedne kompanije da plaćaju račune tuđih neispunjenih obaveza", pisalo je na jednom od plakata.

"Svi znamo da je glas Krivokapića uticao da se poveća PDV i da se prebaci teret bogaćenja ruskog milijardera Olega Deripaske na građane. Sada se pokazalo da je sva priča Krivokapića o KAP-u bila laž i demagogija i da će sve uraditi da ostvari interese tajkuna. To je najveća izdaja Crne Gore i njene ekonomije njegova ruka presudila je da i naši potomci plaćaju za KAP" istakla je Ćalović, prije nego što je privedena.

Ona je pitala hoće li Krivokapić imati hrabrosti da kaže šta nas još čeka kad je riječ o KAP-u, "koji nas je koštao do sada 350 miliona eura".

"Pošto su nam sve uzeli mi smo donijeli i krv da im damo. Ta krv građana je na rukama Ranka Krivokapića", rekla je Čalović.

Nakon toga uslijedilo je prosipanje crvene farbe, koja simbolizuje krv.

Tada su reagovali pripadnici skupštinskog obezbjeđenja, koji su pripadnicima MANS-a tražili Učne podatke i naredili im da čekaju dok ne dođe policijsko vozilo, koje će ih sprovesti u centar bezbjednosti.

Galerija

Bonus video: