Amfilohije nazvao Klintona vlastodršcem čiji tragovi smrde nečovještvom

"Možda on i oni koji su ga pozvali u Crnu Goru misle da mu čovještvom smrde tragovi", kazao je Amfilohije.
67 pregleda 0 komentar(a)
Amfilohije, Foto: Savo Prelević
Amfilohije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.06.2011. 16:31h

Mitropolit crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohije nazvao je bivšeg američkog predsjednika Bila Klintona "vlastodršcem čiji tragovi smrde nečovještvom".

"Bilo je kroz istoriju vlastodržaca čiji su tragovi smrdjeli nečovještvom. I dan danas smrde nečovještvom. Ovih dana tu je kod nas bio Klinton. Možda on i oni koji su ga pozvali u Crnu Goru misle da mu čovještvom smrde tragovi", kazao je Amfilohije na skupu povodom praznika Jovana Vladimira u Golubovcima kod Podgorice.

Mitropolit SPC-a je zamjerio Klintonu što je Crnu Goru, zemlju "koju je bombardovanjem zajedno sa Srbijom u crno zavio", u svom nedavnom obraćanju u Budvi, nazvao Makedonijom.

Amfilohije je zaključio da "nije svaki vlastodržac od boga, već samo onaj koji je tu vlast koristio na pravi način, saglasno božjoj volji".

Bivši američki predsjednik boravio je 22. maja u Budvi, gdje je na poziv "Atlas grupe" crnogorskog biznismena Duška Kneževćha održao predavanje o potrebi umrežavanja u cilju prevladavanja savremenih globalnih izazova.

Bonus video: