AMSCG: Na put krećite rano ujutro ili kasno uveče - Vijesti.me
Uslovi na putevima

AMSCG: Na put krećite rano ujutro ili kasno uveče

Saobraćaj je pojačan na putevima koji vode prema moru i graničnim prelazima, a vozačima se savjetuje da voze oprezno

putevi
putevi (Foto: Shutterstock)

Auto moto savez Crne Gore upozorio je danas vozače da, zbog visokih dnevnih temperatura, na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a da, ukoliko putuju tokom dana, prave češće pauze.

Saobraćaj je pojačan na putevima koji vode prema moru i graničnim prelazima, a vozačima se savjetuje da voze oprezno, drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Na djelovima magistralnih puteva Bioče-Kolašin-Mojkovac, Podgorica-Sotonići-Petrovac, Granični prelaz Debeli brijeg-Herceg Novi-Kotor-Budva-Bar-Granični prelaz Sukobin kao i Podgorica-Cetinje-Budva, od 1. jula do 1. septembra zabranjen je saobraćaj motornih teretnih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona od 17 do 22 sata.

Iz AMSCG su objasnili da saobraćaj nije zabranjen vozilama sa prvenstvom prolaza, za održavanja puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalnim vozilama za prevoz betona i asfalt kao i hladnjačama koje prevoze lako kvarljivu robu.

U toku je rekonstrukcija tunela Tivran, na magistralnom putu M-2 Ribarevina-Berane, zbog čega će se saobraćati u skladu sa privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Rožaje-Špiljani u mjestu Bijela Crkva saobraća se jednom trakom naizmjenično, zbog oštećenja trupa puta.

Na regionalnom putu R-4, Slijepač most-Pljevlja, na dionici Pavino Polje-Kovren-Crkvice, rekonstruiše se put i saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na putu Berane-Lubnice, zbog rekonstrukcije lokalnog puta, saobraćaj se obustavlja od 11 do 15 sati.

Do 2. avgusta zbog radova na dionici Tunel Ivica- Motički gaj u mjestu Provalija odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, na mjestu radova.

Saobraćaj za sve vrste motornih vozila biće zatvoren na starom putu za Danilovgrad, na dionici puta poslije skretanja za Malo brdo do skretanja za Rogame, zbog radova na rekonstrukciji.

Predviđeno je da radovi na tom putu traju do 22. avgusta.