Andrea, Ivana i Sara se vratile na Cetinje nakon uspješnog liječenja u Moskvi

Prema mišljenju medicinskog tima, tretman je bi djelotvoran po njih, pošto je kod sve tri djevojčice konstatovan evidentan napredak
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2011. 07:58h

Andrea Begović, Ivana Janković i Sara Božović sa Cetinja vratile su se u Crnu Goru nakon dvomjesečnog medicinskog tretmana u Moskvi.

Prema mišljenju medicinskog tima, tretman je bi djelotvoran po njih, pošto je kod sve tri djevojčice, uoči povratka u Crnu Goru, konstatovan evidentan napredak.

U sklopu tretmana, realizovana su 52 dana pune terapije.

Djevojčice, koje su na moskovskoj klinici „Medekspert“ boravile sa majkama, na tivatskom aerodromu dočekali su predstavnici Prijestonice Cetinje, koja je u avgustu – u svrhu njihovog odlaska na neophodni medicinski tretman – organizovala humanitarnu akciju „Darujmo srcem“.

Iz Prisjetonice je saopšteno da su prilikom boravka u Moskvi, izuzetnu podršku mladim Cetinjankama i njihovim porodicama, pružali su predstavnici Ambasade Crne Gore u Ruskoj Federaciji.

Tokom akcije „Darujmo srcem“, koja je trajala 20 dana, prikupljena su sva neophodna sredstva za Andreino, Ivanino i Sarino liječenje, u iznosu od 60.000 eura.

Humanitarnoj akciji, krajem avgusta i početkom septembra godine, pridružilo se više desetina hiljada građana, te privrednika i lokalnih, odnosno državnih institucija iz svih djelova Crne Gore, a poseban doprinos dali su mediji.

Galerija

Bonus video: