Autobusi stari, stanica bez grijanja

Osnovne primjedbe koje su putnici uputili prevoznicima odnose se na starost i udobnost autobusa, i predugo vrijeme za izlazak iz grada.
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2011. 16:10h

Prosječnom ocjenom 3,4 ocijenilo je kvalitet usluga podgoričke Autobuske stanice 700 učesnika ankete „Za mjesto dobrih putovanja“.

Kao neke od glavnih nedostataka, putnici su istakli pitanje grijanja, zatim bolju opremljenost čekaonice mobilijarem, te modernizaciju enterijera i nedostatak turističkog informativnog centra.

Anketirani su istakli i potrebu za uređenim taksi stajalištem i nesmetanim ulaskom i izlaskom putnika, kao i uređenjem parkinga i drugih površina u okolini stanice.

- Iako smatram da možemo biti zadovoljni ocjenom koju smo dobili od naših korisnika usluga, želim istaći da nas ipak mnogo više interesuju njihove primjedbe i sugestije, jer su one pokazatelj za dalje unaprijeđenje usluga. Rezultati koje smo dobili biće nam, između ostalog, dragocjen orijentir za projekat adaptacije i rekonstrukcije Autobuske stanice Podgorica koji pripremamo i čijom će se realizacijom unaprijediti postojeći i uvesti novi sadržaji” – kazao je Žarko Šćepović, izvršni direktor „Intoursa”, u okviru kojeg posluje Autobuska stanica Podgorica.

Bitna je brzina

On je dodao da se od upućenih primjedbi koje se mogu riješiti u kratkom roku, neka već rješavaju, kao što je nabavka kvalitetnijeg mobilijara i knjige utisaka koja će biti dostupna na glavnom šalteru, gdje će putnici moći svakodnevno da iznesu problem na koji naiđu, ili se direktno obrate nekom od menadžera na autobuskoj stanici.

Osnovne primjedbe koje su putnici uputili prevoznicima odnose se na starost i udobnost autobusa, i predugo vrijeme za izlazak iz grada.

Anketa je pokazala da 39.1 odsto putnika prevoznika do destinacije bira prema kriteriju udobnosti i čistoće autobusa, za 32 odsto bitna je brzina vremena dolaska na destinaciju, dok je cijena karte tek na trećem mjestu sa 13.7 odsto.

Od anketiranih putnika, njih 71.5 odsto pripada onima koji usluge autobuskog prevoza sa Autobuske stanice Podgorica koriste svaki dan, jednom ili više puta sedmično, a najmanje do dva puta mjesečno.

Oko 28 odsto ove usluge koristi povremeno.

Dvonedjeljna anketa podgoričke Autobuske stanice realizovana je tokom decembra prošle godine.

Bonus video: