Bageri čiste korito Port Milene u Ulcinju: Sigurnu lučicu i prolaz ribarima grade

Ministarstvo poljoprivrede obezbijedilo je oko 15.000 eura za radove
94 pregleda 0 komentar(a)
Bageri, Port Milena, Foto: Samir Adrović
Bageri, Port Milena, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 03.01.2018. 21:05h

Bageristi već nekoliko dana čiste korito kanala Port Milena u Ulcinju na ušću kod drvenog mosta, pokušavajući da ribarima omoguće sigurnu lučicu za barke i nesmetan prolaz ka moru i nazad.

Radovi na čišćenju i produbljivanju počeli su 30. decembra, a u Udruženju profesionalnih ribara "Ulcinj" kažu da očekuju da će biti okončani oko 20. januara.

Ministarstvo poljoprivrede obezbijedilo je oko 15.000 eura za radove.

Predsjednik Udruženja Ivo Knežević kazao je da je novac prvobitno bio planiran za nabavku ledomata za ribare.

“Na sastanku u Opštini, kome su prisustvovali i ministar Milutin Simović, predsjednik Opštine Nazif Cungu i predstavnici Uprave za vode i Morskog dobra, postignuta je saglasnost da novac bude preusmjeren na čišćenje ušća Port Milene i mandraća u Valdanosu”, kazao je Knežević “Vijestima”.

Dodao je da je projekat podržala i Opština i obećala finansijsku pomoć.

“U pitanju je osnov za realizaciju mnogo većeg projekta - izgradnje lukobrana koji bi od plaže išao duboko u more. Time bi dobili sigurnu lučicu za oko 50 barki”.

Knežević navodi da je izrada studije već počela.

Pojasnio je da su radovi na čišćenju mandraća u Valdanosu prekinuti zbog procedure koju zahtjeva Ministarstvo odbrane.

“Neće tu biti ništa sporno. Radove u Valdanosu nastavićemo nakon što završimo posao na Port Mileni. Moramo biti brzi i efikasni jer je ovo najbolje vrijeme za te vrste poslova”.

Knežević negira da cijeli posao ima veze sa predizbornom kampanjom, budući da će redovni lokalni izbori u Ulcinju biti održani 4. februara.

Bonus video: