Bar: Lutajući psi i stoka i dalje problem Komunalne policije

Komunalna policija je podnijela niz inicijativa za rješavanje ovih problema i očekujemo da ćemo ih konačno riješiti u 2012. godini
50 pregleda 0 komentar(a)
psi lutalice, Foto: Anto Baković
psi lutalice, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 05.01.2012. 18:43h

Službenici Komunalne policije uspjeli su da “privole” korisnike lokacija da u prethodnoj godini izmire svoje obaveze, pa je naplaćeno više od 95 odsto, kazao je Zoran Pajović, načelnik barske Komunalne policije.

Tako je u Baru, samo po osnovu lokacija u zoni morskog dobra, naplaćeno 191.930 eura, a od lokacija za terase 244.715 eura.

“U prošloj godini smo se suočili sa velikim problemom zauzimanja parking prostora havarisanim i neregistrovanim vozilima, pa smo ih više puta uklanjali da bismo obezbijedili veći broj parking mjesta i uklonili vozila koja narušavaju izgled grada. Evidentirano je oko 100 takvih vozila, od vlasnika je uklonjeno 66, a mi smo ’paukom’ uklonili šest, dok su ostalim vlasnicima dati zakonski rokovi da ih sami uklone. U slučaju da ne postupe po datim rokovima, ukloniće ih izvršna služba JP Komunalne djelatnosti Bar o trošku vlasnika”, kazao je Pajović.

On je dodao da je ostalo puno problema koji su se slabo rješavali u 2011. To su, kazao je, lutajuća stoka, psi lutalice i primjedbe građana na problem buke.

“Komunalna policija je podnijela niz inicijativa za rješavanje ovih problema i očekujemo da ćemo ih konačno riješiti u 2012. godini”, kazao je Pajović.

On je rekao da od donošenja novog Zakona o prekršajima, koji je ukinuo sve kaznene odredbe opštinskih odluka po kojima je Komunalna policija postupala, nailaze na još jedan problem.

“Zakon o komunalnim djelatnostima nije još stupio na snagu, tako da trenutno ima dosta problema prilikom izricanja sankcija prekršiocima komunalnog reda”, pojasnio je Pajović.

Bonus video: