Bar: Zabrana "Bemaxu" da odlaže otpad na bivšem smetlištu Ćafe

Na prilazu bivše deponije se konstantno kamionima odlaže zemlja koja se potom potiskuje i ravna bagerom u pravcu mora, "pa je dio te zemlje stigao do mora"
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2012. 20:28h

Komunalna policija Opštine Bar zabranila je podgoričkom "Bemaxu" da odlaže građevinski otpad na bivšem smetlištu Ćafe, pored magistralnog puta Bar - Ulcinj.

Postupajući po prijavi JP "Morsko dobro", komunalni policajci su na smetlištu Ćafe, odmah iza prvog tunela od Bara ka Ulcinju, konstatovali odlaganje velike količine građevinskog otpada, zemlje i šuta, "i to bez ikakvih pismenih odobrenja".

"Osim toga, ova lokacija za tu namjenu nije određena ni prostorno-planskim dokumentom.

Shodno tome, uručili smo rješenje subjektu nadzora, firmi D.O.O. "Bemax", kojim zabranjujemo dalje odlaganje građevinskog otpada na toj lokaciji", rekao je načelnik te službe, Zoran Pajović.

Komunalni policajci su ranije objavili da se na prilazu bivše barske deponije konstantno kamionima odlaže zemlja koja se potom potiskuje i ravna bagerom u pravcu mora, "pa je dio te zemlje stigao do mora".

"Ukoliko se ne postupi po rješenju, podnijećemo prekršajnu prijavu protiv firme "Bemax", a kazna za ovaj prekršaj kreće se do 40.000 eura", kaže Pajović

O tome je sačinjen foto-elaborat koji je proslijeđen državnom inspektoru za vodoprivredu, jer se ugrožavaju vodna dobra, te državnom inspektoru za saobraćaj, s obzirom da je deponovanje obavljeno na zemljištu u državnom vlasništvu.

"Ukoliko podgoričko preduzeće ne postupi po predmetnom rješenju, podnijećemo prekršajnu prijavu protiv firme D.O.O. "Bemax", a zaprijećena novčana kazna za ovaj prekršaj kreće se do 40.000 eura.

Ističemo da smo ovim povodom imali učestale pozive građana koji su bili zabrinuti za stanje na lokaciji Ćafe". rekao je Pajović.

Galerija

Bonus video: