Bez privremenih objekata u tivatskom parku

Novi Program privremenih objekata u Tivtu predviđa da takvi objekti ne mogu u zaštićene dijelove
842 pregleda 0 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković

Program privremenih objekata za period od 2019. do 2023. godine kojim se definišu vrste, izgled i lokacije privremenih objekata na teritoriji Opštine Tivat usvojen je na posljednjoj sjednici SO.

Programom su prepoznate dvije kategorije privremenih objekata i to stalni i sezonski, a svaka lokacija određena je grafički, tekstualno i kroz tabelarni prikaz. Teritorija opštine Tivat, Programom je podijeljena je u dvije zone.

Postavljanje privremenih objekata je dozvoljeno u Zoni 1, dok Zona 2 predstavlja prostor u kome nije dozvoljeno postavljanje privremenih objekata a radi se o zaštićenim lokalitetima Velikog gradskog parka i brda Vrmac.

„Komisija, čiji članovi su službenici Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj koja je radila na predlogu Programa, uložila je značajne napore kako bi konačan dokument bio što kvalitetniji. Prilikom izrade dokumenta cilj je bio pronaći balans između potreba zainteresovanih korisnika prostora sa jedne strane, i očuvanja i uređenja teritorije opštine sa druge strane. To nije bio lak zadatak. Ipak, u konačnom smo dobili detaljno razrađen kvalitetan dokument”, istakla je Tamara Furtula, sekretarka za planiranje prostora i održivi razvoj.

Bonus video: