Bez ugovora 170 kućica na Adi Bojani

Ukoliko vlasnici u roku ne zaključe obavezujući dokument o korišćenju državnog zemljišta njihove vikendice biće porušene
168 pregleda 9 komentar(a)
Ada Bojana, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ada Bojana, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.02.2014. 08:16h

Oko 170 vlasnika kućica i vikendica na Adi Bojani, koji nijesu zaključili ugovor sa JP “Morsko dobro” u ponedjeljak, 3. marta, naći će se na udaru inspektora zaštite prostora.

“'Morsko dobro' je evidentiralo vlasnike koji nijesu zaključili ugovor i o tome obavijestilo Upravu za inspekcijske poslove. Dobili smo informaciju da će inspektori na teren izaći u ponedjeljak”, Saznaju “Vijesti” u “Morskom dobru”.

Na obalama Bojane postoji oko 430 kućica i vikendica, ali je samo 260 vlasnika zaključilo obavezujući ugovor o korišćenju državnog zemljišta. Prema cjenovniku, vlasnici objekata do 30m2 plaćaju 10 eura po kvadratu i to u JP računaju kao ustupak ribarima koji na obalama Bojane imaju kućice za svoje potrebe. Za objekte od 30m2 do 60m2, treba izdvojiti 15 eura po kvadratu, od 60m2 do 100m2 25 a preko 100m2 35 eura. Za kvadrat terase vlasnici plaćaju četiri eura po kvadratu, a za kvadrat dvorišta, jedan euro.

Svi objekti na obalama Bojane, računajući i ekskluzivne restorane, privremenog su karaktera. Imperativni ugovori, koji datiraju od prije nekoliko godina, odgovor su države na ekspanziju divlje gradnje koje od tada u tom dijelu Ulcinja, uglavnom nema, osim sporadičnih slučajeva.

Bonus video: